U Sarajevu se uskoro održava jedno jako zanimljivo gourmet & art druženje. Evo što trebate znati o Q-LeeN'Art eventima....

U Sarajevu se uskoro održava jedno jako zanimljivo gourmet & art druženje. Evo što trebate znati o Q-LeeN'Art eventima.

EVENT
4.6.2020.

Protekla dva mjeseca karantena, ekipa Sarajevo Food Dictionarya (SFD) i Obojene Klapa kreativno je iskoristila i spremila za nas jedan novi koncept evenata u kojima se kao domaćini pojavljuju s Obojenom Klapom. Riječ je o Q-LeeN'Art (Kulinart) eventima u kojima je SFD kulinarski dio Q-LeeN'Art, a Obojena Klapa njegov art dio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Q-LeeN'Art eventi su nastali iz želje da period „oporavka“ koji je uslijedio, nakon što su nam svima dozvolili dalji rad, usmjerimo na zajednicu, na community, na udruživanje i na zajedničko jačanje. Upravo zbog toga, Q-LeeN'Art eventi će zbližavati, udruživati sve nas te ujedno predstavljati svojoj publici najbolje priče s gastro i art scene u Sarajevu. Pripremili smo za vas 4 tematska eventa, jedan mjesečno, na različitim lokacijama, uz različitu tematsku gastro ponudu, izlagače i umjetnike, sve u cilju da tokom istih imate priliku biti dio jedinstvenog i autentičnog gastro i art druženja i kako biste sa sobom vratili najposebniju uspomenu jer ponavljanja nema!“ – otkrila nam je Medina Dedajić, osnivačica Sarajevo Food Dictionarya

Q-LeeN'Art druženja organizirati će se vikendima na lokacijama koje su djelomično ili potpuno okružene prirodom i u kojima će ekipa Q-LeeN'Art predstavljati svojim gostima, shodno temi eventa, najbolje iz craft i art ponude u Sarajevu. 

Na njihovom prvom druženju 14.06.2020. od 12:00 do 22:00h u restoranu Zelena dolina, gostima će se predstaviti kroz craft burgere dva velika zaljubljenika, kojima je spremanje craft burgera dugogodišnja strast. Za sve vegane i vegetarijance bit će i veganski hamburgeri by Biona.ba. kao i najposebnija sarajevska craft piva iz domaće proizvodnje pivara Pi Brewery, Olimapiacos i Mornar Pale Ale by Čupo (uz besplatnu degustaciju njihove ponude). Spremili su i slatki kutak u kojem se za prvo druženje predstavlja Kašahana i Bubble Waffle Market.

Za art dio Q-LeeN'Art eventa zadužen je Benjamin Čengić, osnivač Obojene Klape, koji će za Q-LeeN'Art ekipu imati live act cratanja dijela bašte Zelene Doline i velikog platna, popraćen cjelodnevnim nastupima mladih talenta ekipe Captol12 koji će također uz live act s električnim bubnjevima i udaraljkama natjerati sve goste da sigurno isplešu kalorije domaćih burgera. 

Budući da su eventi cjelodnevni i da ekipa Q-LeeN'Art ima veliki broj aktivnosti s gastro i art strane, za sve zainteresovane su spremili timetable njihovog prvog susreta uz detaljan opis, cijene i satnice druženja, kako bi svako od nas stigao na svoj omiljeni dio eventa bez greške, a tijekom narednih dana započet će i predstavljanje svih 12 food & art brendova prvog Q-LeeN'Art druženja kroz pojedinačne intervjue u nastojanju da samu komzumaciju pretvore u malo ličniji trenutak zajedništva. 

Ponosna sam na činjenicu da će prvi Q-LeeN'Art event biti ujedno biti i prvi SFD event nakon pauze od 3 mjeseca uzrokovane Corona virusom. Poželjela sam svoje goste, poželjela sam vidjeti da uživaju, poželila sam organizaciju i pripremu evenata i ovoga puta idemo u najodlučnije i najbolje verzije i sebe i Sarajevo Food Dictionarya do sada. Iz toga razloga sam iskoristila priliku da već od prvog eventa pokrenem nešto o čemu sam dugo i razmišljala i o čemu ćemo kroz SFD i projekte koje pripremamo s razvojnim tijelima i ugostiteljima pokrenuti krajem 2020. godine, a tiču se priče „Zero Waste“ sistema u ugostiteljstvu i na gastro evnetima, tako da koristim priliku da postavim prvi Q-LeeN'Art event kao naše prvo Zero Waste druženje gdje  uopće nećemo koristiti plastiku. Sve posudice i materijali koji budu korišteni bit će razgradivi.“ - nadodala je Medina

Za official Q-LeeN'Art logo & clothing pobrinuo se jedan od najboljih sarajevskih streetwear brandova REVOLT Clothing čiji je art shop ROYAL With CHEESE ujedno i prodajno mjesto ulaznica za prvi Q-LeeN'Art event. Cijena ulaznice je 15 KM, dok je ulaz za djecu do 12 godina besplatan.


Kako ističu ispred Q-LeeN'Art ekipe: „Želimo da okupimo ljude na kvalitetnom druženju gdje ćemo poštovati sve propisane mjere zaštite i razmaka, čak šta više, idemo puno ispod dozvoljenog broja ljudi za okupljanje jer želimo da našim gostima i nama samima bude što ugodnije, uz više mjesta, uz kvalitetan spoj food brandova i craftova popraćen uz divnu umjetnost i osmijeh sviju nas.“ 
Pozivaju nas pripremimo svoja čula za novu eru SFD druženja gdje su kvalitet i zajednica uvijek ispred kvantiteta!"


Vidimo se 14.06.2020., od 12:00 do 22:00h u Zelenoj Dolini na ovom nešto drugačijem, ali jako cool food & art druženju.

EVENT , 4.6.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno