Donosimo dojmove s našeg putovanja u Grčku i Together X Festivala - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Donosimo dojmove s našeg putovanja u Grčku i Together X Festivala

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

PUTOVANJA
4.10.2023.

Išli smo na nezaboravno putovanje u Grčku, a mi se nadamo da ćemo kroz ovaj tekst u mislima i vas provesti kroz čarobnu Atenu i učiniti da se, ništa manje nego naježite, od njene monumentalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naše putovanje počelo je okupljanjem u 4 sata ujutro, a dok smo još bili u polusnu, sjajna ekipa nas je objavom jutarnjih storya s dozom humora karakterističnim upravo za njih, itekako razbudila i napunila energijom za dan, a sve to u pratnji IQOS BiH tima koji je organizirao ovo posebno iskustvo za nas.

Posebno smo bili zaintrigirani informacijama koje je s nama podijelio IQOS tim, a to je dolazak novog revolucionarnog IQOS uređaja ILUMA, koji uskoro stiže na BiH tržište, kao i otvaranje prvog Boutique storea u Sarajevu. Kada i gdje? Ostanite uz nas jer se radujemo nastavku druženja s ovom fenomenalnom ekipom uskoro. 

Uz pozdrav sunca koje se tek pojavilo na horizontu, poletjeli smo u našu novu avanturu. 
Ova mala Grčka turneja počela je u Divani Suites, hotelu s pet zvjezdica, u kojem smo se budili uz šum mora i koji pruža takav neodoljiv pogled koji vas zove da što prije odjenete omiljenu kombinaciju i započnete svoje istraživanje grada.
Tako smo prvi dan posjete počeli uživanjem na plaži, gdje su neki ispijali topli čaj, dok su se drugi odvažili na to da zarone u plavetnilo grčkog mora, a sve to je poslužilo kao idealna uvertira za kasnije druženje u restoranu Mezze. Tu smo uživali u nekoliko sljedova jela koja su karakteristična za dio Atene u kojem smo se nalazili.
Jedna takva delicija je i rižoto sa škampima, koji je uz pohane trakice tikvica oduševio nepce svih istinskih food lovera u ekipi. Za kraj dana smo odlučili, za svu tu ljepotu života i nove avanture, nazdraviti uz tradicionalni Mastika liker čija bogata aroma i bujna slatkoća predstavljaju istinski okus Grčke. 
Za sljedeće jutro bila je rezervirana nezaobilazna turneja po povijesnom dijelu grada, koji stoički izdržava test vremena pa i dalje jednako osvaja svojim monumentalnim zdanjima.

Šetnja je počela kroz uske uličice Atene, koje krasi i mnoštvo concept dućana koji kriju neodoljive kreacije grčkih dizajnera. To je šetnja koja je popraćena ugodnim mirisima grčkih začina i meda od timijana po kojem su poznati, uz nezaobilazne masline i ulje od istih - kultna delicija bez koje dan u Ateni ne može proći.
Ne začuđuje da smo nakon šetnje svi imali vrećice pune grčkih začina, ali i suvenira poput kruna kakve su nosili i njihovi carevi.

Nakon mini turističkog shoppinga, uputili smo se prema muzeju Acropolis, uz pratnju vodičice, Grkinje od 65 godina koja osvaja svojom energijom i ostavlja snažan utisak.

Kada smo kod snažnog utiska, malo se što može mjeriti s onim koji ostavlja ovaj antički grad. Prije svega, ušetali smo u „Garden of statues“, prostor u kojem su izložene grčke statue koje tisućljećima stoje tako ponosno i uspravno, otvorenih očiju koje kao da gledaju daleko u budućnost. Uz statue, svojom magijom osvaja i sama arhitektura koja vas okružuje i kroz koju se svjetlost poigrava sa sjenama i stvara dinamičan prizor za pamćenje.
Nakon toga smo se uputili na Akropolu, podno koje se u amfiteatru održavala tonska proba, koja je svojim taktovima dala poseban ritam i motivaciju za uspon koji nas je čekao ispred. Nakon uspona, kao nagrada za kraj, dolazi čaroban prizor Akropole koja ponosno čeka na vrhu, pogled koji se ne zaboravlja i čiju magiju je nemoguće opisati samo riječima.

Samo ćemo reći da je zaista poseban osjećaj sjediti podno ove impresivne građevine i ukrasti koji trenutak za sebe, za meditaciju ili upijanje dojmova i energije koja se širi ovim mjestom.

 Iako su nas svi ovi zadivljujući prizori napunili posebnom energijom, došlo je vrijeme za osvježenje pa smo se spustili do dijela starog grada koji nosi naziv Plaka, gdje se krije fine dine restoran Dionysos Zonar's, lokacija na kojoj još uvijek ne skidamo pogled s Akropole.
To mjesto je donijelo još jedno iskustvo koje niti jedan foodie ne zaboravlja, ručak od nekoliko sljedova koji, podrazumijeva se, uključuje masline, maslinovo ulje i pitko grčko vino.
Dio ove nezaboravne avanture, za nas medije, bila je i press konferencija kompanije Philip Morris, održana u hotelu Intercontinental u centru Atene, gdje smo imali priliku saznati sve o zavidnim rezultatima koje postižu njihovi neduhanski proizvodi na tržištu. Osim toga, naučili smo više i o njihovoj inicijativi Together X koja želi svim korisnicima IQOSa pružiti neka nova iskustva, druženja i poznanstva, a kao što kaže i moto ove inicijative, svi korisnici mogu očekivati neočekivano.

 Tu smo imali priliku saznati da neduhanski proizvodi kompanije Philip Morris
, nakon samo sedam godina od lansiranja, čine čak 35% njihovih ukupnih prihoda te da je 27 milijuna korisnika cigarete zamijenilo neduhanskim proizvodom kakav je IQOS.

U skladu s njihovim motom, doživi neočekivano, svoju su press konferenciju započeli tirkiznim svjetlosnim efektima u potpuno bijeloj prostoriji, prizor koji svakako opravdava takav slogan.

 Kruna ovog putovanja ipak je bio Together X Festival, održan u velikom Experience Park u Ateni. Snaga ovoga brenda svakako je dočarana kroz IQOS brending koji se provlačio kroz čitavu lokaciju, s tri velike pozornice na kojima se održavao program čiji nas je koncept oduševio. Prelazak s jednog stagea na drugi, na kojima su se održavali različiti nastupi, oduševilo je publiku, a posebnu čar event je dobio i druženjem pod vedrim nebom koje ne uključuje duhanski dim.

Ovaj upečatljivi event završio se na glavnoj pozornici gdje smo uživali u nastupima najvećih lokalnih i svjetskih muzičkih zvijezda. Oni su nas rasplesali, oraspoložili i podignuli energiju s kojom smo bili spremni za Together X drone show koji je donio zapanjujući prizor na noćnom nebu iznad Atene. Tako smo uz odlične izvedbe otplesali iz Atene uz novu energiju i adrenalin koji je donio Together X Festival.


* * *
Foto: Privatna arhiva

Povezani članci

Najpopularniji članci