Znate li priču o tome kako je nastao svjetski broj 1 biljni lijek za liječenje kašlja? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Znate li priču o tome kako je nastao svjetski broj 1 biljni lijek za liječenje kašlja?

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

ZDRAVLJE I NJEGA
2.12.2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sezoni kašlja, roditelji brinu za svoje najmlađe, ali i za sebe i svoje roditelje.
Zbog toga iskusni biraju biljne lijekove koji djeluju. Više od sedamdeset godina u svijetu, a već dvadeset godina u Bosni i Hercegovini bebe od prvog dana rođenja, djeca, odrasli i oni poznije životne dobi znaju da Prospan – djeluje! Zbog svog provjerenog sastava, siguran je čak i za bebe od prvog dana života i za sve generacije, uključujući i dijabetičare, što ga čini prijateljem svake porodice i redovnim stanovnikom svake kućne apoteke.

Ono što dodatno čini Prospan posebnim je priča o njegovom nastanku, priča o ljubavi roditelja prema djetetu. 

Jedan od potomaka osnivača kompanije Engelhard, farmaceut Karl Engelhard, napravio je lijek za liječenje kašlja za svoju kćerku Gloriu. U očajanju, slušajući noćima njen kašalj tražio je rješenje kako da pomogne svojoj kćerci. Engelhard, kao farmaceut i zabrinuti roditelj, danima je istraživao literaturu i konsultovao se sa relevantnim medicinskim stručnjacima.

Prospan – dokaz da ljubav liječi!

Njegovu pažnju je okupirala biljka bršljan, jer je u svom istraživanju naišao na podatak da su djeca iz jedne pokrajine u Francuskoj, koja su pila mlijeko iz posuda napravljenih od bršljana, manje patila od kašlja. To ga je potaklo da istražuje ljekovitost biljke bršljan i pripravi njegov ekstrakt kao lijek za kašalj. Lijek koji je tada Karl Engelhard napravio od ekstrakta lista bršljana, davnih 40-ih godina prošlog vijeka umirio je kašalj njegove kćerke i postao je najprodavaniji biljni lijek protiv kašlja u svijetu!      

Zbog toga se s pravom može reći – Prospan, dokaz da ljubav liječi!

 

***
Foto: Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci