Matura: Donosimo inspiraciju za frizure (a uz to i makeup) - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Matura: Donosimo inspiraciju za frizure (a uz to i makeup)

Tekst:

Nevena Divčić

KOSA
15.5.2024.

Frizura će cjelokupnom maturskom looku dati finalni pečat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Pored toga što svoju uobičajenu frizuru na jednostavan način možete osvježiti dodavanjem različitih dodataka za kosu, ne zaboravite i na odlične dopune stilu poput šljokica.

 Klasične elegantne punđe, sleek bun i valovi su očekivan izbor za većinu kada je riječ o ovakvim prigodama, a uz to su ovakve frizure i pun pogodak. No, ono na što trebate misliti su haljine. Neka frizura, baš poput makeupa, prati stil haljine tako što će pomoći da naglasite najbolje dijelove. 


Podignuta kosa

Ako nosite haljinu sa otkrivenim ramenima ili leđima onda je podignuta kosa najbolji izbor i stil koji će istaknuti svu eleganciju haljine. 


Foto: @leyla__hayauriGlamurozni valovi

Ako želite izgledati kao da ste upravo stigli s crvenog tepiha, glamurozni valovi su pravi izbor za vas. Ova klasična frizura dodaje dozu elegancije i ženstvenosti svakom izgledu, a u odnosu na to koju veličinu lokni odaberete lako ćete je prilagoditi skoro svakom stilu haljine. 

 Razigrane punđe

Kao odgovor na zalizanu kosu dovedenu do savršenstva stiže elegantni, a opet messy bun. Ovu frizuru kreirajte nakon blagog uvijanja kose i pustite nekoliko pramenova da uokvire lice.


Foto: @leyla__hayauri

 

Elegantni bob

Ako ste uskočile na trend bob frizura i skratile kosu, onda je old money bob jedna od onih frizura koje će odlično izgledati i doprinijeti eleganaciji.

 Neovisno o tome koju frizuru odaberete za svoju maturu, važno je osjećati se udobno i samopouzdano u svojoj koži. Nekoliko dana ranije eksperimentišite s različitim stilovima i pronađite ono što čini da se osjećate najljepše.

* * *
Naslovna fotografija: @djerfavenue

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno