Proizvodi za ubrzano tamnjenje uz koje ćete postići zavidnu brončanu boju ovog ljeta - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Proizvodi za ubrzano tamnjenje uz koje ćete postići zavidnu brončanu boju ovog ljeta

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

ZDRAVLJE I NJEGA
7.6.2022.

Ljeto je vrijeme kada svi jednako čeznemo za zdravom preplanulošću, a mnogima će Olivalovi proizvodi za ubrzano tamnjenje iz linije SUPER Mrkva i SUPER Maslina biti omiljeni proizvodi i ovog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Vjerujemo kako vam je dobro poznato da je mrkva najpoznatije povrće bogato beta karotenom, a ovaj snažni biljni pigment koji voću i povrću daje žutu i narančastu boju, u organizmu se pretvara u vitamin A koji kao antioksidans štiti stanice od štetnih učinaka slobodnih radikala.

 No, beta karoten najviše spominjemo i o njemu počinjemo razmišljati upravo u ovo doba godine jer je upravo on iznimno važan za zaštitu kože od UV zračenja, a istovremeno ubrzava i tamnjenje tijekom sunčanja. Upoznavajući sve dobrobiti i važnost ovog biljnog pigmenta u kozmetici, u Olivalu su prije nekoliko godina predstavili liniju proizvoda za ubrzano tamnjenje koja postaje neizostavni dio torbe za plažu - SUPER Mrkva.

 Beta karoten kombiniran je s najboljim prirodnim uljima masline, kakaovca i oraha. Maslinovo ulje visoke je kvalitete i spada u grupu ekstra djevičanskih ulja, kakao maslac koristi se i u proizvodnji čokolade, a orahovo ulje dobiveno je maceracijom suhih zelenih ljusaka oraha. Svi ti sastojci kombinirani u ovoj novoj liniji proizvoda dobro se slažu s proizvodima za zaštitu kože od sunca i pomažu u „izvlačenju“ melanina na površinu kože te na taj način ubrzavaju proces tamnjenja dajući joj pri tome zdrav i preplanuli izgled uz minimalnu izloženost suncu.

U liniji za ubrzano tamnjenje SUPER Mrkva više je proizvoda, a svaki je poseban na svoj način.

 

SUPER Mrkva Pekmez za ubrzano tamnjenje bez UV zaštite
 

Lagane je, mazive i hranjive teksture, ugodnog mirisa, prirodne žute boje koja se brzo upija i stapa s preplanulom  bojom kože tijela. Namijenjen je koži koja već ima podlogu i nije osjetljiva na sunce, a osim prirodnih pigmenata ne sadrži UV filtre. Zbog bogatog sastava, ulja masline, mrkve, oraha i kakaovca, odgovara gotovo svim tipovima kože.

 SUPER Mrkva Pekmez za ubrzano tamnjenje SPF 10
 

Lagano je toniran, vrlo brzo se upija u kožu, a preplanulost naglašava dodatkom smeđeg pigmenta. Ujedno, lagano štiti kožu (SPF 10) od UVA i UVB zraka te je namijenjen gotovo svim tipovima kože. Osim beta karotena iz mrkve sadrži još i prirodno obojena ulja oraha, kakaovca i masline koja doprinose učinku pojačanog tamnjenja.

 SUPER Mrkva Suho ulje za ubrzano tamnjenje i Zlatno ulje za ubrzano tamnjenje
 

Suha ulja su novi oblik njege kože koja se u trenu upijaju, ne ostavljaju masni trag, a ujedno štite i njeguju kožu. Maslina, mrkva i  orah glavne su sastavnice ovih ulja koja dubinski njeguju, ali i naglašavaju prirodnu preplanulost i boju kože. Preporuka je ulje koristiti na koži koja već ima podlogu i nije osjetljiva na sunce, kao i kombinirati sa zaštitnim proizvodima jer osim prirodnih ulja ne sadrži UV filtre.

 Suho ulje sa zlatnim sjajem naglašava brončanu boju kože, obogaćeno je česticama zlatnog sjaja koje daju svjetlucavi efekt koži i kosi te ga možete koristiti i za večernje izlaske.

 Inspirirano tradicijom korištenja maslinova ulja kao ulja za sunčanje i postizanje zdravog i jednoliko preplanulog tena, formulirano je SUPER Maslina ulje za sunčanje namijenjeno osobama tamnije puti koje se kraće izlažu suncu. Ovo se ulje s blagom zaštitom od sunca (SPF 4) za razliku od tradicionalnog maslinovog ulja, brzo upija, lakše nanosi i kožu obavija ugodnim ljetnim mirisom. Visokokvalitetno maslinovo ulje je ekstra djevičansko i dobiveno postupkom hladnog prešanja jer se na taj način čuva visok postotak nezasićenih masnih kiselina, a obiluje i vitaminima A i E zbog čega zadržava svoja antioksidativna svojstva.

 Međutim, koliko god svi težili preplanuloj, brončanoj koži, nikako ne smijemo zaboraviti i na štetno djelovanje sunca na naš organizam. Od sunca se moramo štititi svakodnevno jer samo jedan kraći boravak na suncu bez adekvatne zaštite može izazvati niz neugodnosti: od crvenila i nadraženosti kože do težih stanja. I zato prije korištenja ovih proizvoda za ubrzano tamnjenje ne smijete zaboraviti i na adekvatnu zaštitu kože tijela s odgovarajućim zaštitnim faktorima. Kombinacija proizvoda s visokim SPF-om i jednog od proizvoda iz linije SUPER Mrkva garancija je zdravog i osunčanog tena.

Potražite Olival proizvode u svim dm drogerijama kao i na web shopu.

***
Naslovna fotografija: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci