Proizvodi za samotamnjenje mogu ostaviti flekice na koži. Otkrivamo kako ih se riješiti! - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Proizvodi za samotamnjenje mogu ostaviti flekice na koži. Otkrivamo kako ih se riješiti!

Tekst:

Marija Perić

BEAUTY SAVJETI
23.5.2022.

Dok iščekujemo prve dane na plaži, proizvodi za samotamnjenje mogu biti naš novi omiljeni proizvod koji nam daje brončan i sjajan preplanuli ten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Isprva vam se može učiniti izazovnim aplicirati proizvode za samotamnjenje u jednolikim potezima sa savršenim prekrivanjem. No postoje određeni trikovi kako postići sjajan i brončan izgled kože uz par pažljivih koraka. I da, svakako pročitajte upute na svakom proizvodu jer vrijeme potrebno za sušenje proizvoda nakon nanošenja i način na koji se boja razvija tijekom vremena mogu varirati.

 

Piling i depilacija mogu pomoći u potpunom prekrivanju
 

Vaša koža može imati pojedine suhe dijelove i uz piling možete odstraniti mrtve stanice kože koje bi inače stvorile neobične crte nakon samotamnjenja. Pored toga, depilacija i brijanje prije samotamnjenja ostavljaju kožu idealnom za maksimalno prekrivanje i jednoliko nanošenje. Kako biste izbjegli iritacije, preporučuje se da piling i depilaciju odradite barem nekoliko sati prije korištenja proizvoda za samotamnjenje.

 

Foto: Pexels
 

Nakon što nanesete proizvod za samotamnjenje, nahranite kožu hidratantnom kremom
 

S obzirom da će se vaše samotamnjenje razvijati neko vrijeme nakon nanošenja, bitno je da nahranite kožu. Nakon što se proizvod osuši, nanesite svoju omiljenu laganu kremu kako ne biste pokvarili finalni rezultat. Bitno je i da u sljedećim danima nakon samotamnjenja nahranite kožu sa hidratantnom kremom kako bi izgledala preplanulo, ali i njegovano.

 

Važno – koristite rukavicu za nanošenje proizvoda za samotamnjenje
 

Uz rukavicu ćete lakše kontrolirati koliku količinu proizvoda uzimate i preciznije ćete aplicirati cijeli proizvod na vašu kožu. Osim toga, vaše ruke neće ostati umrljane proizvodom i nećete na rukama imati neobične narančaste tragove koje je teško isprati. Cijeli proces je uredniji i precizniji uz rukavice, zato nemojte zaboraviti ovaj korak.

 

Proizvod za samotamnjenje je najbolje aplicirati navečer
 

Iako zvuči neobično isprva, kada nanesete proizvod za samotamnjenje navečer efekt koji ste htjeli postići neće omesti znojenje i obveze koje odrađujete tijekom dana. Prije spavanja nanesite proizvod, obucite širu odjeću koja prekriva sve dijelove tijela i za koju vam neće smetati što će se umrljati te ujutro odradite tuširanje. Ovakav ritual nanošenja proizvoda sa samotamnjenje pokazao se kao najproduktivniji, a ako ujutro primijetite flekice nakon svih ovih koraka, postoji trik kako ih izjednačiti s ostatkom tena. Namočite spužvicu ili vaticu limunovim sokom i nanesite na područje koje je neujednačeno kako biste dobili savršenu i ujednačenu prekrivenost.  

 

Foto: Pexels

***
Naslovna fotografija: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno