ProCredit Bank tim proveo je dan sa Udruženjem PawFriends, a fotografije su neodoljive - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

ProCredit Bank tim proveo je dan sa Udruženjem PawFriends, a fotografije su neodoljive

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

LJUBIMCI
18.11.2022.

Udruženje za zaštitu životinja PawFriends djeluje već dugi niz godina u BiH spašavajući i zbrinjavajući napuštene životinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Članovi ovog udruženja, koje je od svog osnivanja udomilo više od 1 500 pasa koje su sklonili sa ulice, svakog vikenda okuplja volontere i ljubitelje pasa na druženjima sa štićenicima pansiona za pse.

U cilju socijalizacije i druženja sa psima, te jedne vrste terapije za sve koji prisustvuju subotnjim druženjima, članovi ProCredit Bank odlučili su podržati udruženje PawFriends i otići po svoju dozu ljubavi i maženja sa najboljim čovjekovim prijateljem.

 „Izuzetno smo sretni i ponosni što je ovom plemenitom druženju doprinos dao i naš tim od ukupno 35 zaposlenih, zajedno sa svojim mališanima. Mi u ProCredit Bank razumijemo važan aspekt socio-emocionalnog razvoja, a to je empatija. Kroz druženje sa psima, odrasle osobe, a i djeca, razvijaju sposobnost razumijevanja osjećanja drugih živih bića.

 Opšte poznato je da samo 10 do 20 minuta provedenih dnevno s psom ublažava efekte tjeskobe i stresa. Naš dan zajedno sa članovima Udruženja za zaštitu životinja – PawFriends je bio upravo takav, a efekti uticaja druženja sa psima bili su vidljivi i nekoliko dana poslije“, rekla je Elmedina Selimović, stručna saradnica za marketing u ProCredit Bank.  

 Inače, ovo Udruženje se isključivo finansira putem donacija, a za preko 1 500 udomljenih pasa imaju povratne informacije da su u pravim rukama, sretni u svojim novim domovima. Članovi ovog Udruženja ovaj humani posao obavljaju volonterski, a njihov rad su prepoznale mnoge evropske organizacije za zaštitu životinja i zahvaljujući njima, psi su većinu svojih domova pronašli u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Švicarskoj, Engleskoj i Danskoj.

 Ukoliko i vi želite dati svoj doprinos, pozivamo vas da vikendom posjetite pansion PawFriends, a sve informacije možete dobiti putem njihovog Instagram profila.

***
Foto: ProCredit Bank PR

Povezani članci

Najpopularniji članci