Tom Hanks: 5 naslova idealnih za vikend filmski maraton

BONJOUR.CLUB
19.6.2020.

Sa osamdeset plus filmskih uloga iza sebe, Tom Hanks jedan je od iskusnijih i najslavnijih filmskih veterana našeg vremena. Bio je dio većine našeg djetinjstva kao Woody u „Priči o igračkama“, doveo nas do suza u „Spašavanju vojnika Ryana“ i dao nam potpuno novu perspektivu o ljudskom iskustvu u „Forrest Gumpu“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga sastavili smo popis filmova Toma Hanksa kao preporuku za filmski maraton. Ako ste nešto od ovoga propustili, uz dobro društvo, svijeće i kokice, vrijeme je da to promijenite ili da se prisjetite odličnih filmskih nastupa Toma Hanksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UHVATI ME AKO MOŽEŠ

jedan je od mnogih filmova koji okuplja Toma Hanksa i reditelja Stevena Spielberga. Leonardo DiCaprio glumi Franka Abagnale Jr.-a, profesionalnog kriminalca koji glumeći pilota i liječnika krivotvori čekove što privlači pažnju agenta FBI-ja Carla Hanrattyja (Hanks), nakon čega radnja filma prerasta u igru mačke i miša.

FORREST GUMP

Film prati priču o dobrom i pomalo naivnom Forrestu, a dovoljno je reći da je upravo on postao jedan od najpoznatijih Hanksovih uloga. Razlog zbog kojeg je Forrest postao tako voljen lik pop kulture je zbog odlične Hanksove glume i filmske priče o čistom srcu.

PRIČA O IGRAČKAMA

Film tematizira život igračaka koje predvodi Woody (Tom Hanks), Andyjeva najdraža igračka, sve dok Buzz Lightyear (Tim Allen) ne dođe i zasjeni Woodya.
Franšiza je prikupila više od tri milijarde dolara širom svijeta i postala je jedna od najviša franšiza svih vremena. Priča o igračkama koje žele samo ljubav dosegla je generacije obožavatelja i još više pozicionirala Toma Hanksa u dvoranu slavnih voljenih filmskih glumaca.

SPAŠAVANJE VOJNIKA RYANA

Hollywoodski najživopisniji i razorniji portret rata još je jedan film koji prikazuje i dokazuje Hanksov glumački talenat.
Radnja se događa tijekom Drugog svjetskog rata gdje kapetana Johna Millera (Hanks) i njegov odred pokušavaju pronaći privatnika Ryana (Matt Damon). Obožavatelji i kritičari često hvale film zbog njegovih realističnih prikaza rata i pustoši koja ostaje nakon njega. Spašavanje privatnika Rajana prva je suradnja Spielberga i Toma Hanksa. Film je imao jedanaest nominacija za Oskara. Hanks je u filmu pokazao respektabilne performanse kao vođa tima koji je spreman za svaki vid žrtvovanja kako bi osigurao da ispune zadatak i da se njegovi ljudi vrate iz rata.

YOU'VE GOT MAIL

Romantična komedija u kojoj se Tomu pridružuje i sjajna Meg Ryan. Očekuje vas red smijeha, red prekrasnih kadrova New Yorka i instant punjenje baterija. 

BONJOUR.CLUB , 19.6.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Podijeli:

Posljednje objavljeno