5 stvari koje trebate znati prije prvog farbanja kose

KOSA
5.5.2020.

Jedna od velikih prvih promjena za koju se dama odluči za frizerskim stolcem upravo je prvo bojenje kose. Intiman je to proces kroz koji uz frizera od povjerenja započinjemo jedno sasvim novo poglavlje u stiliziranju naše kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom da je ovo svojevrsna avantura za svaku damu, izdvojili smo par savjeta i trikova koje trebate imati na umu prije no što se odlučite osvježiti svoju prirodnu boju za kosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od pravilnog izbora boje i upoznavanja sa procesom bojenja, pa sve do utjecaja boje na zdravlje i izgled vaše kose, potrudili smo se kreirati vodič koji će vas pravilno pripremiti za izazove koje donosi konstantno bojenje kose.

Šest praktičnih stvari koje trebate znati prije prvog bojenja kose otkrijte u nastavku.

PRONAĐITE FOTOGRAFIJE FRIZURA KOJE VAM SE DOPADAJU

Prije samog dogovaranja termina, pretražite online fotografije frizura koje vam se sviđaju kako biste pronašli stil i boju koji vam najviše odgovaraju.
Istražite koja se nijansa dobro slaže sa vašom bojom očiju, tena ili trenutnom prirodnom bojom kose. Nakon kratkog pregledavanja fotografija online dobit ćete smjernice hoćete li birati kosu bojati u jednu nijansu ili će vaš odabir biti pramenovi. Uvijek je dobro birati boje koje će biti jednu ili dvije nijanse svijetlija ili tamnija od vaše prirodne boje kose, budući da one daju najprirodnije rezultate.
Također, možete instalirati razne aplikacije poput Face App na App Storeu i Google Trgovini kako biste vidjeli koje boje vam najbolje pristaju i uz koje se osjećate još samopouzdanije...
Zatim s frizerom razgovarajte o vašim željama i poslušajte i njegove preporuke.  

PROCES MOŽE TRAJATI DUŽE NEGO ŠTO STE ZAMISLILI

Zbog gustoće dlake, ali i samog tona i podtona kose, svakoj dami biti će potreban različit vremenski period da kosa stigne do željene boje. Prije samog bojanja posavjetujte se sa svojim frizerom o tome koliko će vam zapravo cijeli tretman trajati i pripremite se na taj period. Razgovarajte s njim i o vrstama boja za kosu (trajne, polutrajne, bez amonijaka...) i koja će najbolje odgovarati vašem tipu kose i željama.

POSTOJI VIŠE RAZLIČITIH TEHNIKA FARBANJA

Ukoliko se odlučite za pramenove, postoji nekoliko različitih tehnika farbanja - balayage, ombre, flamboyage, higlights, color melting..., koje promoviraju prirodniji pristup bojanju kose koji dodatno naglašava njene kvalitete. Svake sezone predstavljaju se nove tehnike i trendovi, a pri odabiru idealne, najbolje je posavjetovati se s frizerom koji će pronaći formulu uz koju ćete postepeno preći u željenu nijansu kosu.

BRIGA O OBOJANOJ KOSI JE TAKOĐER VAŽNA

Već smo spomenuli da konstantno bojenje kose može utjecati na teksturu vaše kose. Zato je jako važno da, kada se odlučite bojenje učiniti vašim mjesečnim ritualom i brigu o kosi prilagodite vašem novom ritualu. Koristite prilagođene šampone za obojanu kosu, prirodne maske, kosu perite rjeđe kako vaša boja ne bi prebrzo izblijedjela te koristite kvalitetne regeneratore koji će nahraniti i njegovati vašu kosu.
Također, što rijeđe koristite električne alate za oblikovanje kose te rezervirajte termine za što češće šišanje vaših ispucalih vrhova. 

BOJENJE KOSE PREDSTAVLJA ODREĐENI FINANCIJSKI TROŠAK 

Iako volimo pramenove u nježnim smeđim nijansama ili smo pak zaluđeni crvenom i narančastom kosom, prije no što se odlučite obojati kosu po prvi put važno je da imate na umu da je to obveza koja vas očekuje svakog mjeseca ili kroz drugi vremenenski period, ovisno o tehnici farbanja za koju se odlučite i brzini rasta vaše kose.

KOSA , 5.5.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

unsplash.com, Instagram @rosiehw

Podijeli:

Posljednje objavljeno