Šta znači kupovati pametnije? Ovih 5 savjeta će vam olakšati narednu kupovinu. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Šta znači kupovati pametnije? Ovih 5 savjeta će vam olakšati narednu kupovinu.

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

POSAO & ŽIVOT
20.9.2023.

Koliko god da volimo svoj capsule garderober i trudimo se smanjiti bespotrebnu kupovinu, stidljivo priznajemo da svaki dan poželimo unijeti bar jedan novi odjevni komad u svoj ormar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslave i razni događaji koji nam život čine magičnim zaslužuju i da ih ispratimo u jednako magičnim cipelama. Postoji nekoliko načina da olakšate i organizujete svoju narednu kupovinu tako da ona ostane zabavna aktivnost koja ne remeti kvalitet vašeg života.
Kupovina bazičnih odjevnih komada

Koliko god puta da spomenemo benefite izgradnje capsule garderobera pojavi se još jedan, kao sada. Osim toga što će olakšati vaš svakodnevni odabir outfita, kupovina odjeće koju možete nositi na više različitih načina će se pozitivno odraziti i na vaš budžet.


Materijali

Biranje odjeće od kvalitetnih materijala će doprinijeti udobnosti, izdržljivosti i estetici vaše garderobe. Obratite pažnju na šavove. Kvalitetno šivena odjeća će imati šavove bez nepravilnosti i izbočina. Prilikom odabira odjeće potražite prirodne materijale kao što su pamuk, lan i svila, ali pogledajte i uputstva koja se odnose na održavanje odjeće.
Rasprodaje

Sezonske rasprodaje su uvijek odlična opcija za uštedu novca. Kvalitetna odjeća i komadi koji se na početku sezone prodaju po mnogo većim cijenama će biti mnogo pristupačniji. Ovo sezonske rasprodaje čini odličnim periodom za dopunjavanje ranije pomenutog capsule garderobera ili kupovinu modnih dodataka kao što su torbe, kaiševi ili cipele.

Praćenje finansija i pogodnosti u bankama

Imajući na umu i da pametna kupovina ponekad može biti izazov za shopping budžet, važno je da pratimo aktuelnosti na polju finansija ili ponude koje imaju banke. Jedna od zanimljivih novosti je povrat novca koji Union Banka nudi nakon vašeg narednog shoppinga.

Ako i vaš najmanji, brzi shopping često prelazi 100 KM, obradovat će vas mogućnost dobijanja dijela tog novca nazad! Naime, ukoliko do 31. oktobra 2023. godine aplicirate za Visa Shopping ili Visa kreditnu karticu Union banke, obavite kupovinu u vrijednosti od 100 KM, banka će izvršiti povrat sredstava na vašu karticu u iznosu od 30 KM

Trendovi i plan za kupovinu

Još jedan od koraka koje trebamo imati na umu je osviještena kupovina. Shopping je odličan način da se opustite ili provedete kvalitetno vrijeme s prijateljima, ali je neophodno da imamo cilj i fokusiranost na komade koje tražimo jer su nam zaista potrebni. Svi smo pomalo slabijeg karaktera kada vidimo nove štikle, super torbu ili jaknu, ali je neizmjerno važno da osim strasti prema modi izradimo sposobnost vođenja vlastitih finansija.


* * *
Foto: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci