Potvrđeno je! Znamo kad će biti premijera nove i posljednje sezone Money Heist serije! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Potvrđeno je! Znamo kad će biti premijera nove i posljednje sezone Money Heist serije!

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

FILMOVI & SERIJE
26.5.2021.

Serija koja je osvojila sve simpatije vraća se sa novom sezonom! Iz Netflixa su sve fanove serije odlučili obradovati sa vijesti da nam stiže i peta sezona serije Money Heist ili La Casa de Papel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, također su potvrdili da "pljački dolazi kraj", što znači da će peta sezona biti posljednji dio hit španske serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga odlučili smo da istražimo sve info što trebate znati o tome što možete očekivati i što će se sljedeće dogoditi u seriji.

KADA IZLAZI PETA SEZONA MONEY HEIST SERIJE NA NETFLIXU?

Money Heist je trenutno jedna od najpopularnijih Netflixovih emisija na svijetu i tako je bilo otkako je originalna serija na Netflixu premijerno prikazana 2017. godine.

Nakon brojnih glasina o datumu izlaska u devetom mjesecu 2021. godine, konačno je potvrđeno 24.05, sa info da će cijela sezona biti podijeljena na dva dijela. Sezona 5, prvi dio serije stiže 3. 09. 2021, dok sezona 5, drugi dio, dolazi 3.12.2021.  Snimanja traju u Španiji, Danskoj i Portugalu, a posljednja serija sastoji se od 10 epizoda. Álex Pina, autor serije, obrazložio je ovo u službenoj izjavi:

"Kada smo počeli pisati 5. dio usred pandemije, osjećali smo da moramo promijeniti ono što se očekuje od sezone u deset epizoda i koristili smo sve moguće alate kako bismo stvorili senzaciju finalne sezone ili finala serije. Odlučili smo raditi u izuzetno agresivnom žanru, stavljajući Gang na konopce. U drugom dijelu više se fokusiramo na emocionalnu situaciju likova. To je putovanje kroz njihovu sentimentalnu mapu koja nas direktno povezuje s njihovim odlaskom. "

KO ĆE SVE BITI U PETOJ SEZONI?

Netflix je otkrio koga možemo očekivati u petoj sezoni, a bandi se pridružuju i neka nova lica. Miguel Ángel Silvestre (Sky Rojo, Sense 8) i Patrick Criado potvrđeni su kao novi dodaci ansamblu. Među glumcima koji su se vratili također su potvrđeni za novu seriju: Úrsula Corberó (Tokio), Álvaro Morte (profesor), Itziar Ituño (Lisabon), Miguel Herrán (Rio), Jaime Lorente (Denver), Esther Acebo (Stockholm), Enrique Arce ( Arturo), Darko Perić (Helsinki), Hovik Keuchkerian (Bogota), Luka Peros (Marseille), Belén Cuesta (Manila), Fernando Cayo (Coronel Tamayo), Rodrigo de la Serna (Palermo), Najwa Nimri (inspektor Sierra), José Manuel Poga (Gandía) i Pedro Alonso (Berlín).

RADNJA SERIJE

Kao i svake sezone Money Heist-a, i peta sezona će pratiti profesora i ekipu kako rade ono što im ide najbolje: oružanu pljačku najvišeg stepena. Nakon najave o datumu izlaska, Netflix je objavio službeni sažetak sezone pet, koji u nastavku možete pročitati u cijelosti:

"Banda je zatvorena u Španskoj banci više od 100 sati. Uspjeli su spasiti Lisabon, ali njihov najmračniji trenutak je nad njima nakon što su izgubili jednog od svojih. Profesora je zarobila Sierra i po prvi put, nema plan za bijeg. Taman kad se čini da ništa drugo ne može poći po zlu, na scenu stupa neprijatelj koji je mnogo moćniji od bilo kojeg sa kojim su se suočili: vojska. Kraj najveće pljačke u povijesti se približava, a ono što je započelo kao pljačka pretvorit će se u rat."

Ne sumnjamo da će nove epizode prouzrokovati jednak hype kao i prethodne sezone.

***

Naslovna fotografija: @lacasadepapel
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno