Transformišite spavaću sobu uz novu posteljinu. Predlažemo ove od čistog pamuka. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Transformišite spavaću sobu uz novu posteljinu. Predlažemo ove od čistog pamuka.

Tekst:

Arijana Bošnjak

DIZAJN SAVJETI
10.3.2024.

Svaki vaš dan počinje i završava u istoj prostoriji – spavaćoj sobi. Stoga, važno je da ju pretvorite u malu oazu koja vam donosi sreću i mir, ali i zdravo okruženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Do sada već svi znamo koliko je dobar san važan za produktivan i uspješan dan, ali i zdravo tijelo i duh. Također, znamo da je uz mnoge druge faktore, za dobar san važan ugodan ambijent koji će vas umiriti i opustiti. To možete postići kroz strateški postavljeno osvjetljenje u prostoriji, čist i uredan prostor te koristeći prirodne materijale koji se provlače kroz interijer i stvaraju harmoničan krajnji izgled.

 Uz detalje i elemente od drva i kamena, obratite pažnju i na tkanine koje unosite u spavaću sobu. Prednost uvijek poklonite tekstilima kao što su čisti pamuk, lan i svila. Izbjegavajte umjetne materijale poput poliestera jer uz njih koža ne diše, a ako je moguće, nemojte birati ni umjetne materijale od prirodnih izvora, poput viskoze. Iako je svakako bolji izbor od poliestera, viskoza će jako brzo pokazati tragove „istrošenosti“ na površini.

Za ljepši san i cozy ambijent s dozom decentnog glamura, danas donosimo 9 posteljina koje možete pronaći u dućanima u BiH. Svaka od njih sa sobom nosi dva važna elementa – kvalitetu i estetiku. Što se tiče dizajna, s lakoćom će se uklopiti u prostore različitih stilova, svojim zagasitim tonovima i neutralnim uzorcima.

 Drugi važan element svakako je kvaliteta materijala od kojeg je posteljina izrađena pa smo kao favorite birali samo one koje su izrađene od čistog pamuka.


Ovo je naših 9 favorita

 

* * *
Naslovna fotografija: @sarahshermansamuel

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno