U vožnji Sarajevom u Porsche Taycan zavirujemo u poseban backstage - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

U vožnji Sarajevom u Porsche Taycan zavirujemo u poseban backstage

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
8.5.2024.

Već smo vas proveli kroz naš veliki Bonjour x Via Media Gala Night event - kroz detalje o uređenju, atmosferi koja je vladala i profinjenim outfitima koji su plijenili pažnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ta večer će ostati zapamćena kao noć elegancije i pomjeranja granica te kao noć koja je slavila modnu i lifestyle scenu u BiH na jedan autentičan, Bonjour.ba x Via Media način.

Ovaj put smo vas odlučili povesti u backstage i zaviriti u dešavanja iza kulisa, točnije, pokazati vam kako to izgleda jedan dan u Bonjour.ba timu na dan eventa. Ana Ćavar, vlasnica i direktorica Bonjour.ba, pokazala je kako jedan ovakav događaj zahtjeva pažnju posvećenu i onim najsitnijim detaljima te je sasvim očekivano da će dan kada se održava event biti poprilično užurban.


03

Anin raspored ispunjen s puno zadataka zahtijeva, prije svega, automobil koji može pratiti njen ubrzani ritam života zbog čega ne iznenađuje da je za ugodnu vožnju s jednog kraja grada na drugi u obavljanju svih obaveza, birala onaj koji obećava udobnost, ali i estetiku koja prati temu kao što je gala event. Kao savršen odgovor za te zahtjeve postavio se model Porsche Taycan koji vidimo kao spoj elegancije, vrhunskih performansi i glamura na četiri kotača. 

Osvaja kombinacijom minimalizma i odvažnog, moćnog dizajna, a ima sve ono što karakterizira svaki Porsche automobil iako s ovim električnim modelom ulaze u novu automobilsku eru.

Vizija Porsche brenda usmjerena je na aktivno oblikovanje budućnosti, inovaciju, održivost, učinkovitost, pružanje vrijednosti korisnicima. Upravo su ove vrijednosti utkane i u projekte s Bonjour.ba potpisom.

Porsche Taycan ostaje vjeran svojim korijenima kroz detalje poput sjedala koja su postavljena prema kultnom modelu 911, za dašak nostalgije u modernom dobu. Njegov panoramski krov kreirao je poseban vibe vožnje, ali i osigurao dovoljno svjetlosti u unutrašnjosti modernog dizajna, u kojoj se kao savršen kontrast postavljaju moćni tonovi crvene i crne.

 Tijekom vožnje gradskom vrevom, Ana nam je otkrila koja je najteža odluka koju je morala donijeti u organizaciji eventa, što mora imati jedan gala event i sve druge detalje koji će vas odvesti u sam backstage organizacije.

U interijeru se odmah primjećuju sportski minimalistički elementi, uz „Advanced“ infotainment koji je usmjeren prema vozaču, gdje su mehaničke tipke gotovo u potpunosti zamijenjene digitalnim, a zahvaljujući glasovnom upravljanju, dovoljno je da kažete Hey Porsche i dobit ćete „osobnog asistenta“ s kojim možete krenuti u nove avanture, baš kao i naša Ana Ćavar.

Ako tome dodamo i činjenicu da je Porsche Taycan električni automobil, vožnja gradom postaje jedna sasvim drugačija avantura.

 

collageJoš jedan razlog zašto se Porsche Taycan savršeno uklopio u ovu Gala večer? Posvećenost detaljima – specifična nijansa metalik ledeno sive, profinjen, ali odvažan dizajn i decentni Porsche logo koji se provlači kroz čitav model, kao potpis priče koja spaja tradiciju i moderni svijet.

Iste stvari karakterizirale su i naš Bonjour x Via Media Gala Night event. Od najsitnijih detalja koji su uljepšali večer, do profinjenosti i elegancije koji su kreirani s modernim detaljima u tradicionalnom okruženju sarajevske Vijećnice.

Svjetla večeri su se ugasila, no uspomene sa Bonjour x Via Media Gala Night eventa ostaju. To je bila simfonija detalja, elegancije i inovacije, a Porsche Taycan ispratio ju je kao simbol vožnje ka budućnosti uz premium osjećaj kakav sa sobom nosi brand Porsche.

* * *
Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci