Pogledajte prvu kolekciju haljina u potpisu „KELI by Jasna Čolić“ - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pogledajte prvu kolekciju haljina u potpisu „KELI by Jasna Čolić“

Tekst:

Bonjour.ba

STILSKI SAVJETI
9.5.2017.

Jasna Čolić Čičić je završila Akademiju Likovnih Umjetnosti u Sarajevu, a trenutno radi kao samostalni modni dizajner u kreiranju vlastite modne linije. Ujedno osnivač modnog branda “KELI“ i branda unikatnog nakita „Twisted KELI“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizajnom se bavi već šest godina i iako se na samom početku bavila isključivo dizajniranjem unikatnog nakita, ubrzo je počela da pokazuje interes  za modu.  Njeni prvi koraci su ostvareni kroz brojne suradnje na editorijalima, a ideja za novu kolekciju se javila iz želje da svoje kreacije i nakit ujedini u jednu cjelinu. Kolekcija je bazirana na haljinama u akromatskim tonovima. Nijanse sive i puder boje u kontrastu  sa crnom su  klasična elegancija, koja naglašava ženstvenost u mnogim prilikama. Materijal od kojeg su izrađene haljine je viskozni žersej, koji se savršeno prilagođava svakom obliku tijela. Kada je u pitanju sam proces stvaranja jedne haljine, on započinje s tehnikom sličnom patchworku. Fokus njenog dizajna upravo su geometrijski motivi koji su zastupljeni u kroju. Spajanjem komada tkanine različitih oblika nastoji pratiti i naglasiti liniju tijela. Zbog toga je osim na silueti, akcent na samoj tehnici izrade.

jasnacolic kolekcija 01

Kolekciju prati unikatni, ručno izrađeni nakit od cinka. Krupnije komade nakita čini prstenje i naušnice. Nova i neobična forma gužvanog metala u kombinaciji sa platinom čini nakit potpuno drugačijim.

jasnacolic kolekcija 03

Njene komade možete potražite u Metaphysika dućanu, kao i putem njene Facebook i Instagram stranice“KELI by Jasna Čolić“. U nastavku pogledajte i lookbook njene kolekcije.

jasnacolic kolekcija 05

jasnacolic kolekcija 06

jasnacolic kolekcija 07

jasnacolic kolekcija 09
jasnacolic kolekcija 11

jasnacolic kolekcija 12

jasnacolic kolekcija 15

jasnacolic kolekcija 17

jasnacolic kolekcija 18

 

Fotografije: Ana Lukenda
Model: Merima Ramadanović
Šminka:  Naida Đekić
Frizura:  Alma Ugarak

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno