Uz ovaj simpatični #OstaniDoma poziv, Podravka pruža podršku i donacijom bolnicama u BiH

MODNE VIJESTI
8.4.2020.

Podravka u BiH kroz svoje mreže svakodnevno šalje poruku #OstaniDoma i poziva sve građane Bosne i Hercegovine da ostanu u kućama, brinu o svojem i zdravlju svojih najbližih, pa tako i o zdravlju svojih sugrađana i očuvanju našega zdravstvenog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskazali su i iznimnu zahvalnost svim liječnicima i svom medicinskom osoblju na požrtvovnom radu u teškoj i izazovnoj borbi s pandemijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

U sklopu svojega društveno odgovornog poslovanja, Podravka u Bosni i Hercegovini nastavlja pružati i potporu zajednicama u kojima posluje.
Pozivajući na solidarnost i humanost, u okviru svoga odgovora na situaciju nastalu pandemijom COVID-19, svoju potporu u borbi protiv virusa ukupne vrijednosti 50.000 KM - novčanim donacijama i donacijama u prehrambenim proizvodima za bolničke kuhinje, uputila je zdravstvenim ustanovama diljem BiH.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Podravka Bosna i Hercegovina (@podravka.bih) on

Ovim aktivnostima su obuhvaćene: JU Kantonalna bolnica Dr. Irfan Ljubijankić Bihać, JU Kantonalna bolnica Zenica, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske te JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla.
Dodatnih 195 prehrambenih paketa Podravkinih proizvoda upućeno je i udruženju Pomozi.ba koje dalje distribuira donaciju onima kojima je to najpotrebitije. Pojačanim intenzitetom i uvećanjem u vrijednosti od 15.000 KM, nastavljaju i redovitu potporu za 25 javnih kuhinja, humanitarnih udruga i organizacija koje se brinu o najpotrebitijima, s kojima Podravka ima redovitu suradnju.

Drago nam je što brojne kompanije u BiH uviđaju važnost pružanja nesebičnog doprinosa zajednici, koja će njihove geste i prepoznati u ovom izazovnom periodu.

MODNE VIJESTI , 8.4.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike