Plavi tonovi unose prozračnost i lakoću proljeća u interijer. Donosimo inspiraciju. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Plavi tonovi unose prozračnost i lakoću proljeća u interijer. Donosimo inspiraciju.

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
4.4.2024.

Svijetloplava boja u interijerima donosi svježinu i prozračnost koja savršeno odgovara proljetnom ambijentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kao da unosi dah svježeg proljetnog zraka u prostoriju, plava stvara osjećaj vedrine i optimizma. Idealan način da ju unesete u interijer može biti kroz accent komade poput fotelje ili vaze, kao temeljna boja prostorije preko zidova, tapeta ili većih elemenata u prostoru (kao što su kuhinjski elementi ili vrata), ali i kroz detalje poput posteljine koje možete lako zamijeniti iz sezone u sezonu.

 Možete ju kombinirati s bijelom za svjetliji i prozračniji izgled ili s pastelnim nijansama za dodatnu nježnost i toplinu. S druge strane, kombinirana s prirodnim elementima poput drveta ili zelenih biljaka, svijetloplava dodaje dozu „old chic“ šarma i povezanosti s prirodom.

Bilo da se koristi na zidovima, namještaju ili u detaljima poput jastučića i deka, svijetloplava boja osvježava prostor i stvara ugodnu atmosferu koja poziva na opuštanje i uživanje u proljetnim danima.

 Ako se češće odlučujete za tople tonove u interijeru, kroz fotografije koje donosimo kao inspiraciju, možete vidjeti koliko topline može pružiti čak i plavi ton te ako birate nježnu cerulean nijansu i kada ju uparite s toplim i neutralnim tonovima.


Foto: @vivirdesign

Foto: @lick

Foto: @lick

* * *
Naslovna fotografija: @werethewhites_

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno