Piccola Gelateria: Maleno i preslatko mjesto za sve slatkoljupce
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETDelikatese New Orleansa su neodoljive kao i njegovi mali oblici kriminalnog grijeha” - rekao je autor koji je sa svojim radovima uticao na milione od nas. Piccola Gelateria, najnoviji mikrostrukturni dizajn renomiranog berlinskog dizajnera Denisa Leo Hegića, proslavlja oboje: bogatstvo okusa i životnog stila New Orleansa kao i mogućnost da oblikuje mjesto za slatki grijeh, koji nas sve čini sretnim: gelato.
Novi dodatak na NOLA-ovoj ulici Freret je mikro prostor koji - poput samog New Orleanss kombinira najbolje iz starog i novog svijeta: lakoću bića talijanske Dolce Vite i mirisnu atmosferu umjetnosti New Orleansa. Piccola Gelateria je stvorena kao mjesto za unaprjeđenje sreće, uživanje u aromi i za proslavu sporosti. Nepretenciozan pristup prostornom dizajnu zaštitni je znak rada Denisa Lea Hegića, pružajući gostima ne samo osjećaj identifikacije, nego i omogućavajući funkcionalne operacije svakodnevnog poslovanja. U slučaju Piccola Gelaterije Denis Leo Hegić je komplementirao priču o udobnosti, domu i nostalgičnoj čežnji za dalekom avanturom koristeći isključivo prirodne i održive materijale. Duboko crvene venecijanske žbuke, reciklirano drvo i koža te sjajne tačke bakra dovršavaju priču o jednom zrelom ali uzbudljivom prostoru. Smart brendovi pretvaraju konvencionalnu posjetu radnji u impresivno prostorno iskustvo, koje podržava želju za boravkom, užitkom i stimulira maštu. Koncept mikro-enterijera je održivi odgovor na nove zahtjeve dostupnosti prostora u urbanim sredinama, cijenama najma i tržišnim uvjetima. Piccola Gelateria u New Orleansu je ugostiteljski mikro-dizajn koji posjetiocima daje emocionalni i čak intelektualni odgovor, stvarajući svijest o prostoru i uživanju u ponuđenom proizvodu i atmosferi.