TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 15.6.2018.

Nakon što smo se gotovo svi iskušali u trendu personaliziranih jakni koje smo učinili unikatnim uz pomoć stickera, došao je red da maleni simpatični detalji poput voća, sladoleda ili pizze postanu dio i 'accessories' poglavlja. Naime, brojne blogerice već su ovaj mini trend iskoristile kako bi svojim pletenim torbama, koje su, jasno je, it komad ljeta, dale svježinu i pretvorile ih u poseban ko

Sve što trebate za ovaj DIY projekt jeste ljepilo, igla, špatula ili čačkalica te naljepnice. Kako biste lakše nanijeli ljepilo na naljepnice, na karton istisnite malo ljepila, te uz pomoć igle ili čačkalice ljepilo nanesite na naljepnice. Zatim zalijepite naljepnice na željeno mjesto. Postupak ponavljajte dok ne dobijete personaliziranu torbu baš po vašoj mjeri. Odličnu zabavu želimo!

 

screencapture-honestlywtf-wp-content-uploads-2018-06-cherrystrawbag0-webp-2018-06-14-15 05 27

screencapture-honestlywtf-wp-content-uploads-2018-06-cherrystrawbag4-webp-2018-06-14-15 05 51

screencapture-honestlywtf-wp-content-uploads-2018-06-cherrystrawbag5-webp-2018-06-14-15 06 28

screencapture-honestlywtf-wp-content-uploads-2018-06-cherrystrawbag6-1-webp-2018-06-14-15 06 21

screencapture-honestlywtf-wp-content-uploads-2018-06-cherrystrawbag16-webp-2018-06-14-15 05 42

 

FOTO: ime i prezime


Bonjour

Otkrijte tajnu najukusnije Medene torte koju ćete ikada probati: Brz i lagan recept.

TEKST: Ada Ćeremida | FOTO:

Otkrijte tajnu najukusnije Medene torte koju ćete ikada probati: Brz i lagan recept. Otkrijte tajnu najukusnije Medene torte koju ćete ikada probati: Brz i lagan recept.

Medena torta je omiljeni desert o kojem se često priča, a gotovo svi su barem jednom uživali u njenom savršenom okusu. Sada vam donosimo recept, tako da je možete pripremiti kad god poželite i podijeliti njenu neodoljivu slast s onima koje volite.



Foto:Foto: @storytellingwithdiana 


Sastojci:

  • 450 g pšeničnog brašna
  • 100 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 100 g meda
  • 2 jaja
  • 1 kašičica sode bikarbone

Krema:

  • 800 g kisele pavlake (25-30% masnoće)
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 g vanilin šećera



Foto: @storytellingwithdiana



Priprema: 

U šerpi s debljim dnom otopite med, dodajte šećer i sodu bikarbonu. Uz stalno miješanje, zagrijavajte dok smjesa ne poprimi zlatnu boju. Maknite šerpu s vatre, dodajte maslac i miješajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite smjesu da se malo ohladi (da se jaja ne zgrušaju), zatim umiješajte 2 jaja i dodajte brašno. Umijesite glatko tijesto, pa ga stavite u frižider na 1 sat.

Ohlađeno tijesto podijelite na 8 jednakih dijelova. Svaki dio razvaljajte u tanku koru i izbockajte viljuškom. Pecite kore u prethodno zagrijanoj rerni na 180 °C oko 4 minute. Nakon pečenja, izrežite kore na željeni prečnik, a ostatke sačuvajte i izmrvite u mrvice za posipanje.

Za kremu, pomiješajte kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne dobijete glatku smjesu. Slažite tortu tako što ćete svaku koru premazati pripremljenom kremom. Ostatke tijesta izmrvite i pospite po torti kao dekoraciju.

Torta se treba hladiti nekoliko sati u frižideru, a idealno preko noći. Prije posluživanja, tortu možete ukrasiti dodatnim medom ili prema vlastitim željama.

 

***
Naslovna fotografija: @gladisheva

FOTO: ime i prezime


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!