Znate li da vaši psi razumiju kada im kažete 'volim te'? Evo kako im još iskazati ljubav.  - Bonjour.ba - bh.lifestyle m...

Znate li da vaši psi razumiju kada im kažete 'volim te'? Evo kako im još iskazati ljubav. 

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

LJUBIMCI
12.5.2021.

Naši kućni ljubimci, osim što povećavaju razinu naše sreće, doprinose i razvoju fizičke i emocionalne veze sa životinjama, ali i donose mnoštvo drugih benefita za naše zdravlje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će svi vlasnici pasa brzo primjetiti povećanje razine oksitocina, ali i empatije i velikodušnosti te bolje kardiovaskularno zdravlje nakon druženja sa svojim ljubimcem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezat će nas s prirodom i odmaknuti od gradske buke i betona te potaknuti dobre vibracije.
Uz to, dobro je poznato da je potrebno tek par minuta maženja s njuškicama kako bismo nakon napornog dana napunili baterije i osjećali se još bolje.

Psi prema brojnim istraživanjima mogu pogoditi što njihov vlasnik misli, a vjerujemo da smo se i sami uvjerili da su naši dlakavi prijatelji mnogo posebniji nego što to ponekad drugi misli.
Upravo zbog toga smo izdvojili nekoliko koraka uz koje ćete im uzvratiti za svu ljubav koju vam pružaju. 

****

KREIRAJTE MU MJESTO ZA SAN

Kao i nama i psima je potrebno da im osiguramo mjesto na kojem će se odmoriti.
Miran kutak neka sadrži ležaj na kojem će mu biti udobno i nemojte ih buditi. Znate kako i vi možete biti mrzovoljni ako to netko učini.

ORGANIZIRAJTE NJEGOVE STVARI

Zdjelica za hranu, hrana, igračke, neka sve ima svoje mjesto, a neka je i vaš pas upoznat s njima i gdje stoje. 

ORGANIZIRAJTE I NJEGOVE IGRAČKE

Psima je itekako važna simulacija zbog čega je potrebno da se među igračkama uvijek nađu i one koje će im predstavljati blagi izazov.
One će mu dodatno upotpuniti vrijeme kroz dan, a nakon što savlada prepreke koje nosi, slijedi nagrada, što je sjajan način komunikacije sa psom. 

BRIGA O ZDRAVLJU 

Lizanje, poljupci ili dolazak do vas, znak je da vas pas voli jer upravo to ponašanje karakteristično je samo za one pse koji se osjećaju dovoljno sigurno i zaštićeno kod osobe kojoj dolaze.
Ljubav mu pokažite i brigom o zdravlju.

Redoviti odlasci veterinaru, ali i briga o dentalnoj higijeni važni su kroz cijelu godinu.
Naime, većina odraslih pasa najčešće ima upravo bolest upale desni, a s obzirom na to da psi odlično skrivaju bol, važno je da primijetite i prve simptome (zadah, krvarenje, gubitak druželjubivosti). Kako biste ih spriječili, osigurajte mu svakodnevnu njegu, koju trebate razvijati dok je još štene.

Svakodnevno četkanje zubi najučinkovitija je metoda, a PEDIGREE DentaStix za svakodnevnu upotrebu pomaže smanjiti nakupljanje zubnog kamenca do 80% i pogodan je za štenad. Nakupljanje kamenca temeljni je uzrok ozbiljnijih parodontalnih problema. Pedigree DentaStix proizvodi razvijeni su sa znanstvenicima iz Waltham centra i dokazano su sigurni za redovitu higijenu oralne njege psa.

KREIRAJTE RUTINU

Baš kao i mi i psi vole rutinu. Pokušajte svaki dan u isto vrijeme pse voditi u šetnju, dati im hranu i buditi ih.
Svaka promjena može utjecati na promjene u njihovom ponašanju poput lajanja ili žvakanja.

DOZVOLITE IM DOVOLJNO VREMENA ZA ISTRAŽIVANJE

Psi vole kada im njihovi vlasnici daju dosljednija pravila i raspored, no jednako tako vole i vrijeme za sebe i istraživanje tijekom šetnji. Psi istražuju njuhom i potrebno im je vrijeme za istraživanje novih mirisa.

***
Foto: unsplash.com
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak

Povezani članci

Najpopularniji članci