Par korisnih savjeta kako pronaći idealnu nijansu pudera

MAKEUP
13.7.2020.

U našoj makeup rutini uvijek se nalaze zvijezde iza kulisa. Često je to puder koji daje ujednačen izgled, svježinu te sakriva sitne nedostatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj do besprijekornog makeupa počinje sa pronalaskom baze koja će izgledati poput druge kože. Težimo ka formuli i nijansi koja će laskati puti, lijepo matirati kožu, ali ujedno biti lagana, prozračna i ugodna za nošenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FARINA (@novalanalove) on

Kako bi vam olakšali potragu za puderom koji će vam pomoći u kreiranju svakodnevnih makeup lookova, u nastavku smo kreirali mali beauty šalabahter koji će odgovoriti na sve vaše nedoumice kada je u pitanju ovaj makeup proizvod.

Foto: @marianna_hewitt

TON KOŽE

Prvi korak je razumijevanje koji je vaš podton lica: hladni ton, što znači da je vaša koža više plava, crvena ili ružičasta; topli ton, što znači da je vaša koža više zlatna, žuta ili breskvasta; neutralni ton, što znači da će vaša koža imati kombinaciju hladnih i toplih boja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josephine Skriver (@josephineskriver) on

Postoji nekoliko testova pomoću kojih možete utvrditi je li vaš podton topao, hladan ili neutralan. Testovi uključuju procjenu boje kose i očiju, koje boje vam najbolje stoje, kako reagirate na sunce i koje su boje vene.
Prirodno crna, smeđa ili plava kosa u kombinaciji sa zelenim, sivim ili plavim očima znak je hladne nijanse. Boja lješnjaka, smeđe ili jantarne oči u kombinaciji s prirodno crnom, bakarnom ili plavom sa ružičastim odsjajem ukazuje na topao ton. Srebrni nakit će vam najbolje izgledati ako je vaš podton hladan; zlatni nakit će vam najbolje izgledati ako vam je podton topao; a dame sa neutralnim podtonom izgledat će jednako dobro sa srebrenim i zlatnim modnim dodacima. Plave vene na unutarnjem zglobu označavaju hladni podton; zelene vene označavaju topli podton; plavkasto-zelene vene označavaju neutralan podton.

TIP KOŽE

Ako imate masnu kožu, odaberite mat finiš ili puder bez ulja, a ako je vaša koža suha izaberite hidratantni puder. Za dame sa osjetljivom kožom na policama kozmetičkih dućana birajte hipoalergene pudere i bez dodatnih mirisa. Kombinirana koža će voljeti praškastu podlogu. U ljetnoj sezoni uvijek je dobra ideja kupiti puder sa SPF-om jer će to pružiti malu, ali efikasnu mjeru zaštite lica od sunčevih zraka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Hill (@taylor_hill) on

TESTIRAJTE VIŠE RAZLIČITIH PUDERA

Najbolji puder je onaj koji nestaje na vašoj koži, odnosno puder koji će pružiti jednolično platno na kojem radite do blistavog tena. Upotrijebite malo testera na vilici kako biste odredili koji puder se najbolje kombinira s vašom kožom. Ovo je temeljna nijansa koja će najbolje prekriti mrlje i crvenilo, ali i izgledati prirodno.

MAKEUP , 13.7.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@rosieinc

Podijeli:

Posljednje objavljeno