Pantone Peach Fuzz: Kako će se boja 2024. odraziti na svijet ljepote? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pantone Peach Fuzz: Kako će se boja 2024. odraziti na svijet ljepote?

Tekst:

Nevena Divčić

MAKEUP
18.12.2023.

Ljubav na prvi pogled postoji, a imamo i dokaz za to - Peach Fuzz!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prije dva dana je naša Arijana kroz članak o interijerima otkrila suštinu o Pantone odabiru boje za 2024. godinu, a ako je ovaj detalj novitet za vas, sve informacije možete pronaći u članku ispod.
 


Jasno je da će se u narednoj godini ova boja uvući u naše garderobere, interijere, ali neizbježno i u svijet ljepote. Jedva čekamo vidjeti kakvi beauty trendovi nas očekuju, a koji će biti inspirisani upravo ovom nijansom. Iako je neizbježno kroz beauty rubriku ne pomisliti na sitne male dlačice na licu koje imaju potpuno isti naziv, priču o njima i njihovoj ulozi u svijetu ljepote ćemo ostaviti za neki od narednih članaka.

 Makeup

Samo nekoliko sati nakon što je Pantone podijelio koja je to boja s kojom ćemo dočekati 2024. godinu, Instagram kreatori sadržaja su već imali spreman odgovor na to kako je uvrstiti u svoju beauty rutinu. Trendovi koji nastanu inspirisani Peach Fuzz i srodnim nijansama će odgovarati većini, a ovakav makeup će svakako biti omiljen osobama koje uživaju u neutralnim tonovima na svom licu.

 Sigurni u činjenicu da ćete već ubrzo poželjeti uvrstiti ovu boju u svoje makeup rutine izdvojili smo nekoliko proizvoda kojim će se obradovati vaše kozmetičke torbice.

 Manikir

Essie je odmah odgovorio dijeljenjem srodnih nijansi koje ovaj tim kreira i tako postavio trendove u svijetu manikira, barem za narednih nekoliko sedmica ili kao najavu za proljeće i ljeto, kada radije biramo pastelne i vibrantne nijanse. 

 Kosa

Ove godine smo se najviše, ali još uvijek stidljivo, kretali između nijansi narandžaste, bakra i crvene na kosi. Hoće li nam 2024. godina donijeti još odvažnih dama s pastelnim nijansama roza kose i peachy tonovima? Mi se nadamo da je odgovor - da! Kažemo da ovakvom trendu u svijetu ljepote! 

 Sigurno je da ovo nije everyone's cup of tea, ali će barem na trenutak izazvati vašu reakciju i ako ništa drugo, zapitat ćete se kako bi ove nijanse kose izgledale na vama.

Upravo to Peach Fuzz 13 - 1023, čini bojom godine. Zapitat ćemo se želimo li sofu u toj boji? Možda kuhinju? Zašto ne pokušati baš s takvom nijansom za naredni, januarski manikir i je li vrijeme da se malo više poigramo s makeupom, eyelinerom i malo više rumenila? 

* * *
Naslovna fotografija: Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno