Ovo su korektori po mjeri problematične kože lica - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovo su korektori po mjeri problematične kože lica

Tekst:

Bonjour.ba

BEAUTY SAVJETI
25.3.2019.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korektor za lice je uistinu mali čarobnjak u sakrivanju tamnih krugova, akni ili nedostataka na koži. Uz puder daje onaj prozračan, svjež i prirodan izgled lica, zbog čega ga često i nosimo u našim torbicama kako bismo bili 'pokriveni' kroz cijeli dan. Pri biranju nijanse korektora, pravilo je uvijek isto - neka uvijek bude za jednu nijansu svjetliji ako ga nanosite na području podočnjaka ili identične boje kao i vaša put, ako uz pomoć korektora želite prekriti mrlje, crvenilo ili nedostatke na licu.
 Pri odabiru savršenog korektora treba paziti i na tip lica.
Ako imate problematičnu kožu, birajte korektor koji će biti obogaćen aktivnim sastojcima koji imaju antibakterijsko djelovanje te sastojke koji dodatno ne začepljuju pore (nekomedogeni proizvodi). Uz to, pazite i da birate proizvode koji su obogaćeni njegujućim svojstvima poput vitamina E ili jojoba ulja.
Na stranici rankandstyle.com, koja svakodnevno na osnovu online komentara korisnika, magazina, blogera te stručnjaka iz određenih sfera kreiraju popise najboljih proizvoda, pronašli smo listu s osam korektora koji imaju gore spomenuta svojstva i koji su vrijedni vaše pažnje ako imate problematičnu kožu.
Je li se neka od ovih tubica već našla u vašoj kozmetičkoj torbici?

PreviousNext

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno