Ovaj vikend rezervirajte za inspirativan panel u Sarajevu s 5 uspješnih mladih sportašica

EVENT
25.6.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve više je djevojaka koje se bave sportovima koji su do sad bili rezervirani za muškarce. Nike je od prošle sezone krenuo s aktivnom kampanjom gdje su žene u fudbalu – fokus. Na početku ove sezone predstavljeni su dresovi za ženske reprezentacije širom svijeta. Svjetsko fudbalsko prvenstvo za žene, koje se trenutno održava u Francuskoj razbija mnoge predrasude po pitanju učešća žena u muškim sportovima. 
One postižu veoma zapažene rezultate u sportovima kojima se bave. Ali se njihov uspjeh ne mjeri isto kao i uspjeh muškaraca u istim sportovima. Zašto je to tako?

Erna Saljević, Milica Budimir i Amina Kajtaz

Na ovo i još mnoga pitanja o tome kako inspirisati mlade djevojke i žene da se „pokrenu“ i bave sportom, možete čuti upravo od djevojaka koje iza sebe imaju sjajne rezultate.
Ovih 5 mladih i uspješnih dama sjajan su sugovornik na temu panela 'Žene u sportu':


Alma Kamerić, fudbalerka FK Sarajeva
Azra Numanović, fudbalerka i sekretarka FK Sarajevo 
Amina Kajtaz, plivačica
Milica Budimir, Fitness trenerica
Amila Avdukić, Cross Fit trenerica

I naravno, priču će voditi Erna Saljević – djevojka kojoj je sportski duh motivacija u radu. 
Upravo one će vam kroz vlastita iskustva dati sjajnu lekciju o upornosti i motivaciji da nastavite dalje, pobijedite sebe i oborite vlastiti rekord.

Erna Saljević

Ako i vama nedostaje motivacije za tjelovježbu, ne možete zadržati entuzijazam oko bavljenja određenim sportom ili niste sigurni kako kondiciju dovesti do maksimuma, ovo je mjesto na kojem ćete naučiti kako možete uz međusobnu podršku i ulaganje u sebe biti najbolji, čak kada nemate ni atom snage. Vidimo se u prizemlju Sarajevo City Centra, Sarajevo, 29.6. od 12h.


USUDI SE DA BUDEŠ NAJBOLJA. NAJBOLJA U RAZREDU. NAJBOLJA U ŠKOLI. NAJBOLJA U GRADU. NAJBOLJA NA TRENINGU. NAJBOLJA U DRŽAVI. NAJBOLJA U SVIJETU

EVENT , 25.6.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Promotivni članak

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno