Otkrivamo sve detalje o renovaciji i novom uređenju Guinness Steak & Burger House u Sarajevu

INTERIJERI
13.1.2020.

Na adresi Ferhadija 28 u Sarajevu nedavno je završena četveromjesečna renovacija puba koji je transformiran u steak & burger house koji odiše zanimljivim i toplim interijerom, ali i ima potpuno novu gastro ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam projekt renovacije vodio je arhitekt Armin Mešić iz sarajevskog studija Fo4a Arhitektura koji je kreirao prostor u kojem se izmjenjuju drvo, opeka, industrijska rasvjeta, zelenilo i pokoji uzorak.

Fotografija objekta i interijera prije renovacije

Fotografija objekta nakon renovacije

Od početka projektovanja do same realizacije nam je bilo potrebno ukupno 4 mjeseca. Koncept objekta je bio takav da uradimo adaptaciju svih prostorija na tri nivoa. To su gornji /prizemni nivo koji predstavlja dnevnu varijantu sa „visokim“ sjedenjem. Drugi nivo s hodnikom i toaletima te treći nivo koji čini restoranski ambijent Burger & Steak House.“ – otkrio nam je Armin.

To je i glavni razlog zašto će vas u prizemnom području dočekati zeleni zid, namještaj u zelenim tonovima, mnoštvo svijetla i topli detalji, dok je restoranski ambijent postignut igrom s materijalima i teksturama. Uz zidove od opeke, dočekat će vas zemljani tonovi i prigušena rasvjeta.

Na naš upit tko potpisuje namještaj u steak & burger house, nadodao je:

Dobar dio postojećeg namještaja smo uspjeli sačuvati ili bolje rečeno reciklirati - kao što su izvrsne barske stolice koje smo farbali u bijelo i stolovi koji su dobili izmjenu ploče s uramljenom bijelom keramikom u hrastov okvir. Dobar posao su uradili lokalni stolari čiji rad je vidljiv na pomenutim stolovima na obje etaže. Stolice u podrumskom dijelu su domaćeg branda Bosnian Beech Board.“


Pazili su na svaki detalj te su kroz bijelu fasadu stvorili odličan prvi dojam, kao i vizualno izdvajanje objekta od okruženja u kojem se nalazi.
Pogledajte.

INTERIJERI , 13.1.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Armin Mezit „Dorado Photography“

Podijeli:

Posljednje objavljeno