Otkrijte novu kolekciju Marka Fehera kroz sjajan editorijal sniman na Tjentištu

MODNE VIJESTI
24.8.2018.
„Kada sam počeo istraživati za novu kolekciju u sklopu fakultetskog zadatka, htio sam da to bude nešto čime ću predstaviti svoju zemlju profesorima na ispitu, kao i svaka moja kolekcija koja je usmjerena korijenima i identitetom. Dugo me je fascinirao spomenik Sutjeska na Tjentištu - znao sam da želim to iskoristiti i predstaviti, ali sam naravno odlučio istražiti pozadinsku priču.“ – otkrio nam je Marko Feher o editorijalu kojeg premijerno predstavljamo na MODAMO.info. Marko trenutno studira na Central Saint Martins u Londonu, jednoj od priznatijih škola dizajna u svijetu za koju kaže da je iznimno nadahnjujući, no paralelno i iznimno naporan, što za njega čini idealan spoj. 

Njegov dizajnerski rad prepoznatljiv je po igri s geometrijskim formama, minimalizmu u bojama, ali i inovativnosti u razradi konstrukcije odjeće koju dizajnira. Modna avangarda prisutna je i u ovoj kolekciji, a svaki komad inspiriran je upravo arhitekturom spomenika. U fokusu linije upravo je žena, odjevena u komade koji progovaraju o slobodi i koji daju naslutiti da živimo u vremenu snažnih žena.
Smjeli skulpturalni krojevi od kojih su izrađene haljine, hlače i gornji dijelovi, dodatno su naglašeni kroz kompozicjiu fotografija editorijala nastalog ispred objektiva Edvina Kalića koji potpisuje i postprodukciju fotografija, dok je model Iris Bijedić sjajno utjelovila snažnu ženu kakvu Marko želi staviti u fokus svojom kolekcijom. 

Kompletan editorijal donosimo u nastavku. 

1

2

3

4

5

6

9

7

8

10

11

12

13

14

 

 


Foto: Edvin Kalić
Model: Iris Bijedić

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: