Otkrijte koji su glavni trendovi u svijetu keramike i gdje ih već danas pronaći! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Otkrijte koji su glavni trendovi u svijetu keramike i gdje ih već danas pronaći!

Tekst:

Bonjour.ba

DIZAJN SAVJETI
25.5.2017.

Trendovi u arhitekturi i dizajnu događaju se strašno brzo - svake godine nam se predstavlja nova „IT boja“, a sa svakim godišnjim dobom stižu novi materijali i originalni uzorci. To nije ništa različito od trendova u modnoj industriji, ali je ipak malo humanije nego npr. u digitalnoj. :) 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 mix

Novi trendovi predstavljaju se na svjetskim sajmovima, gdje ove godine dominiraju tzv. heksagonske pločice malih dimenzija, ali i keramika ekstremno velikih dimenzija! Već nekoliko godina iz mode ne izlaze „maroko“ pločice, imitacija mramora, kao ni rustikalna imitacija drva.

002 drvo-vert

Prije desetak i više godina keramika je značila tzv. mokre prostorije: wc, kupatilo, kuhinju. Danas je primjena toliko široka da je gotovo nemoguće zadovoljiti potrebe tržišta i gladnih klijenata. Smjestila se tako ne samo u kupatilo i kuhinju, nego u svaku prostoriju; ne samo stambenih objekata, već i javnih: ugostiteljskih, uredskih, galerijskih…

003 neka fotka

Keramika koja je danas u ponudi odlikuje se velikom fleksibilnošću i čvrstoćom, otpornošću na kemikalije, habanje, vatru, UV zrake, pa je potpuno jasno zašto je primjena tako široka i zašto je nalazimo i kao oblogu vanjskih i unutarnjih zidova ili i kao dekoraciju stepeništa!

004 mix

Onaj standardni izgovor da „kod nas ničega nema“ u slučaju keramike (na sreću) - ne stoji! Svi trendovi koje sam prethodno navela stigli su i na lokalno tržište! Marazzi, Gorenje, Dual Gres, La Fabrica, Isla,…sve sam ih našla na adresi Vitinska 70 u Ljubuškom. Prodajni centar AT Kerametal! Na cca 2000 m² izložbenog salona nalazi se toliko različitih uzoraka keramike, da pomislite da je nemoguće probrati samo jednu vrstu. Prodajni centar postoji i u Sarajevu, na adresi Rakovička cesta 88.

Za obilazak izložbenog prostora odvojite nekoliko sati. Ako (kao ja) morate svaku pločicu osobno dotaknuti rukom, planirajte (barem) dva dana za razgledavanje!

005

005 kerametal

Da Kerametal prati trendove potvrdili su i kampanjom snimljenom početkom godine s Marijom Kolak u glavnoj ulozi, pod sloganom „Za savršen selfie“. Tražeći lokaciju za svoj savršen selfie, pronašla sam pločice u rasponu cijena od 9,90 KM do 199,00 KM/m².

006 selfie

006 selfie s marijom

Tražila sam kombinaciju zlatne i duboke crne i popularne 3d uzorke, ali pronašla još svašta, pa…teškom mukom ću se svesti na mojih top 5 iz trenutne ponude:

PreviousNext


To je bio najuži izbor mojih favorita, a svoje favorite nam javite uz #modamozaviruje!


Za MODAMO.info piše: Martina Penava

martina penava modamo kolumnistica

 

Izvor fotografija: www.kerametal.com, www.wgsn.com, www.marazzigroup.com, dualgres.com, www.islatiles.it

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno