Moja mama je zaljubljenica u orhideje i otkriva 3 savjeta kako brinuti o njima zimi - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Moja mama je zaljubljenica u orhideje i otkriva 3 savjeta kako brinuti o njima zimi

Tekst:

Marija Perić

INTERIJERI
27.11.2022.

Orhideja simbolizira ljubav, ljepotu i uglađenost i jedan je od najtraženijih cvjetova na tržištu koji ujedno može predstavljati izazov kad je u pitanju uzgajanje vlastite orhideje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Posebno je važno dati im posebnu pozornost prije cvjetanja zimi kako bismo dobili raskošnu cvatnju i omogućili naredno cvjetanje. Upravo zato sam razgovarala sa Ružom, mojom mamom, koja već godinama na svom prozorčiću uzgaja nekoliko vrsta orhideja koje mame poglede svih nas ukućana, ali i gostiju. Od ružičastih do bijelih, njene orhideje cvatu i do nekoliko puta godišnje uz pažljivu brigu i nekoliko trikova u rukavu.

Tijekom zime orhideje posebno cvjetaju jer im odgovaraju hladnije temperature, a kako se brinuti o njima, otkrivam kroz mamine savjete u nastavku.

 

Manje zalijevanja tijekom zime
 

Za najbolji uspjeh u cvatu orhideja tijekom zime najbolje je zalijevati ih jednom mjesečno. Zalijevate ih tako da ulijete vodu u svaku lončanicu i ostavite da se voda ocijedi pola sata. Nakon toga vratite orhideje u predviđene ukrasne posude.

 

Foto: Pexels
 

Postavite ih na sunčano mjesto
 

Tijekom zime je također poželjno da orhideje budu na sunčanom mjestu, najbolje s južne strane kuće.

 

Dodajte gnojivo za orhideje
 

U periodu kad otpadnu cvjetovi, dobar trik je dodati i tekuće gnojivo za orhideje. Ono potiče rast i poboljšava cvatnju, a možete ga dodavati jednom do dva puta mjesečno.

 

Foto: Unsplash

***
Naslovna fotografija: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno