ON.design – nešto drugačije i jako šarmantne saksije i lampe za dom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

ON.design – nešto drugačije i jako šarmantne saksije i lampe za dom

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
7.12.2016.

Voljeli biste vaš dom ukrasiti saksijama i lampama neobičnih oblika, koji su domaće izrade i uz to izrađeni od kvalitetnih materijala? Onda je ovaj bh.brand odgovor na vaše želje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ON.design je nastao ovog ljeta – ali je ideja za istim postojala mnogo duže. Sve je krenulo sa idejom izrade lampi od betona za svoju sobu. ON.design je nastao iz ljubavi prema ručnoj izradi, detaljima, eksperimentisanju s različitim materijalima i njihovoj kombinaciji.“ - otkrila nam je Emina Arapčić, arhitektica koja je i pokrenula ovaj brand.

Kako teče sam proces izrade ON.design proizvoda?

Već duže vrijeme eksperimentišem i radim s betonom i kamenom, pa sam odlučila pokušati napraviti „dom“ za svoje kaktusice, koji su mi bili inspiracija. Prvu saksiju nije bilo problem napraviti - rađena je pomoću jednokratnog kalupa i ista je bila DIY projekat, ali manje-više uspješan. (smijeh)
Nakon toga uslijedio je niz pokušaja i maketa – dok konačno nije napravljen prvi trajni kalup. Proces izrade saksija je zahtjevan – isti podrazumijeva pravu smjesu betona, izlijevanje u kalupe, sušenje, nakon čega slijedi niz faza šmirglanja i poliranja. Za izlomljeni / „dijamantni“ oblik saksija sam se odlučila jer je jednostavan, a da pri tome nije dosadan.

ondesign posude bh Modamo 06

ondesign posude bh Modamo 08

ondesign posude bh Modamo 10

Još jedan od naših proizvoda jesu i lampe od betona. Interesantno je to, što je sve krenulo od želje za lampom od betona. Prve lampe koje su rađene bile su kupastog oblika. Omiljeni oblik je trenutno izlomljeni – a inspiracija su svakako bile saksije. Proporcijom i veličinom su nešto drugačije, ali prije svega unutrašnjom konstrukcijom. Izlomljeni oblik i lampama daje prednost mogućnosti varijacije položaja. Ove lampe mogu biti stolne, a mogu se naručiti i kao viseće lampe (npr. „šank“ lampe).“

ondesign posude bh Modamo 01

ondesign posude bh Modamo 02

ondesign posude bh Modamo 16

Koje su tri najzanimljivije karakteristike vašeg proizvoda?

Saksija je dobila naziv Apollo - prema svemirskoj misiji.
U saksije se može zasaditi i začinsko ili neko drugo dekorativno bilje. Oblik saksije je specifičan ali naravno on ima i svoje prednosti – omogućava tri različita položaja, tako da se uvijek može uraditi nova postavka (pogotovo ako se uradi kombinacija 2-3 saksije). Funkcija saksija je dekorativna – sigurna sam da će zajedno sa kaktusićem uljepšati svaku policu ili komodu.

ondesign posude bh Modamo 15

Koji su dostupni modeli saksija?

Trenutno imamo samo jednu veličinu ovih saksija – ali već radimo i na izradi većih, a i drugih oblika.

ondesign posude bh Modamo 18

ON.design proizvode možete naručiti preko njihove Facebook stranice ON.design ili putem maila [email protected]. Možete ih pratiti i na Instagram stranici. Apollo saksije možete pogledati i naći u radnji Bazerdžan (Veliki ćurčiluk 12, Sarajevo).

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno