Kako učinkovito zaštititi kožu uz SPF proizvode i izbjeći grešku koju mnogi rade? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako učinkovito zaštititi kožu uz SPF proizvode i izbjeći grešku koju mnogi rade?

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

BEAUTY SAVJETI
23.5.2023.

Znate li koliko kreme ili losiona je potrebno nanijeti kako bi se postigla razina zaštite naznačena na proizvodu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nedvojbeno je kako je u umjerenim količinama sunčanje izvor zdravlja, a kako bi boravak na otvorenom bio bezbrižan, korisno je podsjetiti se na važnost pravilne i redovite upotrebe sredstava za zaštitu.

Međunarodna agencija za istraživanje raka naglasila je povezanost između pravilne primjene proizvoda za zaštitu od sunca i učinkovitosti naznačenog SPF-a. Naime, od ključne je važnosti svakodnevno nanošenje proizvoda za zaštitu od sunca, a da bi se postigla razina zaštite naznačena na proizvodu koji koristite, proizvod morate nanositi u preporučenim količinama od 2 mg/cm², što iznosi 6 čajnih žlica losiona (cca. 36 grama) na tijelo prosječne odrasle osobe.

Općenito je dobro računati da je za zaštitu lica nužno nanijeti oko ½ žličice proizvoda, a istu količinu na uši i vrat te dekolte. Na svako područje tijela (ruke, trbuh, noge, leđa) potrebno je namazati minimalno po 1 žlicu proizvoda i s takvim pravilnim nanošenjem proizvoda jedna tuba bi trebala biti potrošena u tri nanošenja.

Ova je količina znatno veća od one koju koristi prosječni potrošač i vrlo je važno upozoravati upravo na ovu činjenicu jer nanošenje manje količine proizvoda za zaštitu od sunca dovodi do umanjenja zaštite. Tako, ako prepolovimo nanesenu količinu sredstva, razina zaštite mogla bi pasti i za dvije trećine.

Uvijek ističemo i podsjećamo kako je kvalitetan proizvod za zaštitu od sunca apsolutna nužnost i najvažniji proizvod u vašoj rutini kojega treba koristiti svakodnevno i u preporučenoj količini te obnavljati tijekom dana, a Olivalovi proizvodi za zaštitu od sunca uvijek su izvrstan odabir.


Za zaštitu kože lica ističu se Olival Professional krema za lice SPF 50 i Olival Professional fluid za lice SPF 30. Oba ova proizvoda sadrže niacinamid i koenzim Q10, pružaju cjelodnevnu njegu, hrane i hidratiziraju kožu lica i vrata pa prije nanošenja ovih proizvoda s visokim zaštitnim faktorima nije potrebno nanositi uobičajenu hidratantnu kremu. Štoviše, uz cjelovitu visoku zaštitu od UVA i UVB zračenja te učinkovite aktivne sastojke u svojoj formulaciji, ovi su proizvodi i izvrsna make up podloga.

A ako tražite adekvatnu zaštitu za normalnu do suhu kožu lica koja će se ujedno slagati i s vašim puderom, Olival Sun Cream krema za lice SPF 30  uz kombinaciju pouzdanih kemijskih i mineralnih UV filtara te cjelovitu visoku zaštitu od UVA i UVB zračenja, izvrstan je odabir. Posebnost ove kreme je nježna, svilenkasta i hranjiva tekstura temeljena na ekstradjevičanskom ulju masline i mirisnom kakao maslacu koji štite, njeguju i vraćaju elastičnost.  

 
Kada je pak zaštita kože tijela u pitanju, posebno ona osjetljivija na izlaganje suncu, Olival Sun Milk mlijeko za sunčanje SPF 30 štiti kombinacijom UV filtara od UVA i UVB zračenja, a pritom je svilenkasto nježne teksture koja se upija u kožu i hrani je. Prirodno ekstradjevičansko maslinovo ulje i kakao maslac okosnica su proizvoda koji koži osigurava dodatnu vlagu i njeguje ju.

Olival Sun Oilé ulje za sunčanje SPF 50 bogata je i raskošna, hranjiva, vodootporna formula temeljena na ekstradjevičanskom maslinovom ulju i mirisnom kakao maslacu, provjerenoj kombinaciji koja dubinski njeguje kožu, a u kombinaciji s UV filtrima pouzdano štiti od UV zračenja. Namijenjeno je osobama umjereno i jače osjetljivim na sunce, brzo se upija i ne ostavlja mastan trag.

Uz ljetne dane, a posebno noći, nažalost neizostavni su i mrski nam komarci i drugi insekti. Kako biste nesmetano uživali, preporučujemo i zaštitu u spreju na bazi 20% ikaridina koji odbija komarce i druge insekte te pruža i do 12 sati zaštite od uboda. PiQuit Active 20% repelent u spreju siguran je za djecu iznad 2 godine. Idealan je suputnik na putovanjima i izletima u prirodi, a volimo ga i zato jer ne masti kožu i odjeću.

Uz pravilno korištenje proizvoda za zaštitu od sunca, kao i od dosadnih komaraca, uživanje u ovom ljetu pred nama može početi.

Svi proizvodi dostupni su u dm drogerie markt prodavaonicama i na web shopu www.olival.ba.

* * *
Foto: Olival Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci