Od retinola do niacinamida: najpopularniji beauty sastojci za njegu kože u 2020. godini

BEAUTY SAVJETI
23.12.2020.

Svake godine u segmentu beauty rutine za kožu uvijek postoji pregršt sastojaka koji brzo osvoje simpatije dama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorimo o onima koji se tijekom godine nađu u bočicama bezbrojnih novih proizvoda i o kojima profesionalci u njezi kože često govore. U 2019. godini to je bio CBD, bakuhiol i kurkuma, dok u 2020. godini, kako bi otkrili o kojim se sastojcima najviše govorilo, Googleov tim odlučio je ponuditi nam informacije o najpopularnijim pretraživanjima u njezi kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U godini u kojoj mnogi od nas nisu mogli posjetiti svoje estetičare, a maskne su postale svakodnevnica, sigurno je da smo se obraćali Googleu više nego ikad kako bismo se upoznali sa sastojcima koji mogu pomoći rješavanju problema vezanih za njegu kože. Nakon što je sagledao sve upite vezane za beauty koji su ove godine imali veliki porast, Google je utvrdio šest najpopularnijih trend sastojaka za njegu kože. Nastavite pomicati da biste vidjeli koji su sastojci došli na listu.

RETINOL

Retinol je derivat vitamina A koji je osvojio svijet beauty prizvoda u 2020. godini. Ovaj sastojak je univerzalno voljen zbog svoje sposobnosti da zagladi teksturu kože, smanji bore i ožiljke, ali i da očisti kožu. Snažni sastojak svoju čaroliju na koži ostavlja zahvaljujući anti-age, protuupalnim, antioksidativnim, antimikrobnim svojstvima, kao i svojstvima protiv akni.

HIJALURONSKA KISELINA

Hijaluronska kiselina zbog svojih vrhunskih hidratantnih svojstava jedan je od glavnih sastojaka kojeg vole beauty dame. Naime, hijaluronska kiselina pomaže u obnavljanju i zadržavanju hidratacije u ćelijama, smanjuje pojavu bora i ubrzava zacjeljivanje rana.

Foto: unsplash.com

MICELARNA VODA

Micelarna voda jedna je od mnogih tajni francuske ljepote u koju smo se zaljubili. Ovaj proizvod za kožu obavlja trio dužnosti jer djeluje kao sredstvo za uklanjanje šminke, čišćenje i tonik. Micelarna voda bila je središnji sastojak mnogih proizvoda za njegu kože u 2020. godini.

MLIJEČNA KISELINA ILI LACTIC ACID

Mliječna kiselina je piling kiselina koja se dobija iz kiselog mlijeka koja efikasno ubija bakterije koje uzrokuju akne, smanjuje bore, povećava promet ćelija i pomaže vašoj koži da zadrži hidrataciju.

GLIKOLNA KISELINA

Ovaj sastojak nazvan je magičnom gumicom za mitesere. Kada se doda vašoj rutini njege kože, glikolna kiselina smanjuje veličinu pora, regulira proizvodnju ulja i osvjetljava ten.

NIACINAMID

Kada govorimo o posvjetljujućim sastojcima, vitamin C tradicionalno dobija većinu pohvala, ali ove godine je u fokusu bio Niacinamid (poznat i kao vitamin B3). Pomaže u osvjetljavanju kože, borbi protiv preuranjenih znakova starenja i popravljanju oštećenih kožnih barijera.

***

Naslovna fotografija: @jennycipoletti
Tekst: Ilda Lihić-Isović

BEAUTY SAVJETI , 23.12.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@jennycipoletti

Podijeli:

Posljednje objavljeno