Na bh. policama smo pronašli voćne užine idealne za pauzu na poslu, poslije treninga ili na putu - Bonjour.ba - bh.lifes...

Na bh. policama smo pronašli voćne užine idealne za pauzu na poslu, poslije treninga ili na putu

Tekst:

Bonjour.ba

ZDRAVLJE I NJEGA
17.12.2021.

Ako bismo proveli anketu koje su to navike na kojima smo svi marljivo radili u ovoj godini, vjerujemo da bi one usmjerene na zdravlje bile na vrhu liste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Briga o našem umu i tijelu pretočena je u svakodnevne male navike koje donose velike benefite.
U ubrzanom dnevnom tempu, gdje nerijetko provodimo dosta vremena putujući s jedne destinacije na drugu, a uz to, imamo dužu listu obveza, nešto je izazovnije kreirati balans.  Zato pokušavamo kroz organizaciju ali i male pomagače dati našem organizmu ono najbolje.
Jedan novitet na domaćem tržištu posebice olakšava naše planiranje pauza i predah od odgovaranje na emailove i prezentacije.

3 razloga zašto biste Nutrino Lab miks već danas trebali dodati na shopping listu


Nutrino Lab u svojoj ponudi ima voćne užine koje su bez glutena i konzervansa, a njihova ponuda obogaćena je i miksom s odabranim povrćem, a na vama je da, ovisno o dnevnom tempu, raspoloženju ili prilici birate onaj koji će vašem tijelu pružiti baš sve što treba. Uz to, dolaze u praktičnim pakiranjima uz koje ćete ih lako i jednostavno konzumirati bez obzira gdje se nalazite.

 
Kvaliteta proizvoda


Nutrino Lab miksevi su 100% voćni pirei koji nemaju dodatne šećere i konzervanse.
Njihova proizvodnja zadovoljava najsuvremenije svjetske standarde, a sirovine su visoke kvalitete i od certificiranih dobavljača.

 
Idealna voćna užina u koja je na Nutri-score skali dobila najvišu ocijenu


Sistem „Nutriscore“ razvijen je kako bi se potrošači upoznali sa nutritivnim prednostima proizvoda koje konzumiraju. Radi se o oznakama na pakovanju hrane i pića koje kroz boje i slova kupcu pokazuju nutritivnu prednost proizvoda – od nutritivno najbogatijeg „A“ do najmanje bogatog crvenog „E“.


 

Nutritivna prednost hrane ili pića se izračunava uzimajući u obzir odnos sastojaka koje bi trebalo manje konzumirati (zasićene masti, šećeri, soli) i onih koje su zdraviji (vlakna, bjelančevine, proteini). Važno je da potrošači znaju da ne moraju uvijek konzumirati namirnice koje imaju oznaku A, već je potrebno da kombiniraju i namirnice sa ostalim oznakama jer su organizmu potrebne masnoće i ugljikohidrati za normalno funkcioniranje organizma.
Ovi voćni miksevi dobili su oznaku A, a imaju oko sedamdeset kalorija na 100g.
 Bogatstvo okusa i funkcionalni miksevi prilagođeni baš svakom pojedincu i dnevnom tempu


Jedna 'pouch' vrećica Nutrino Lab ekvivalent je čaši svježe blendiranog voća. Dolazi u različitim varijacijama voća, od klasika poput jabuke i kruške do itekako uzbudljivih kombinacija sa egzotičnim voćem poput papaje.
Kreirali su i funkcionalne mikseve s kombinacijom voća i povrća u kojem su podjednako usklađeni okus i nutrijenti.
Ono što će se posebice svidjeti svakoj dami u pokretu, upravo je funkcionalnost 'pouch' pakiranja koje dozvoljava da u svoj užini uživate jednostavno i lako, bez obzira gdje se nalazite. 

 


Upravo zbog toga na Bonjour.ba Facebooku, zajedno s Nutrino Lab, četiri dame darujemo s paketom Nutrino Lab proizvoda među kojima će, sigurni smo, naći svog favorita (ili više njih).

 

***
Foto: Sanela Zukić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci