#WorldNutellaDay obilježit ćemo uz ukusne zalogaje i osmijeh u ovim gradovima u BiH - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

#WorldNutellaDay obilježit ćemo uz ukusne zalogaje i osmijeh u ovim gradovima u BiH

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
30.1.2023.

Ljubitelji Nutella® brenda iz cijelog svijeta svakog 5.02., već duže od 15 godina, dijele svoje priče i kulinarske kreacije u slavu omiljenog svjetskog namaza od lješnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


5.02. obilježavamo Svjetski Nutella®dan! Ovo je jedinstveni dan za sve Nutella® obožavatelje, koji okupljeni na društvenim mrežama dijele ljubav prema njihovom najdražem namazu od lješnjaka.
U jedinstvenom Nutella® ukusu se može uživati svakog dana sa porodicom ili prijateljima, dok se pripremaju poslastice, peku i obrću palačinke.  
Ali, ovo je ipak dan kada se recepti i priče dijele širom svijeta i zato, raširimo Nutella® osmijeh!

2007. godine, američka blogerica Sara Rosso, spontano je pokrenula slavljenički dan kako bi ujedinila globalnu Nutella® zajednicu i proslavila zajedničku Nutella® strast na društvenim mrežama. Svjetski Nutella® dan je danas globalni fenomen koji spaja hiljade fanova, a koji dijele svoje Nutella® priče i recepte širom svijeta.

Proslava Svjetskog Nutella® dana širom Bosne i Hercegovine

Zato „Raširi Nutella® osmijeh“ i pridruži se obilježavanju ovog posebnog dana na specijalnoj proslavi Svjetskog Nutella® dana širom Bosne i Hercegovine i to 4.02. u „Mepas Mallu“ u Mostaru, te 5.02. u shopping centrima „Alta“ u Sarajevu i „Delta“ u Banjaluci. Događaji se u svim gradovima održavaju od 11:00 do 13:00 sati.  
Poznati i omiljeni gastronomi, Miran Karić u Sarajevu, Adi Bebanić u Mostaru i Maja Gojić u Banjaluci, dočekat će vas s nadaleko čuvenim palačinkama po Nutella® receptima. Kada dođete u shopping centre u vašem gradu, neka vas vodi miris vaše Nutella® ljubavi i lako ćete nas pronaći.

Sretan nam Svjetski Nutella® dan!

* * *
Foto: Nutella Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci