Suzana Nikić otkriva pristupačne i jednostavne savjete za jesensko uređenje dnevnog boravka, kuhinje i sobe - Bonjour.ba...

Suzana Nikić otkriva pristupačne i jednostavne savjete za jesensko uređenje dnevnog boravka, kuhinje i sobe

Tekst:

Bonjour.kolumnistica

DIZAJN SAVJETI
15.10.2021.

U želji da pronađemo najbolju inspiraciju za uređenje doma, u novoj Bonjour kolumni posvećenoj uređenju interijera ugostili smo kreativnu Suzanu Nikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo Suzana već godinama privlači pažnju svojim odlično uređenim interijerom koji je i nama nerijetko poslužio kao inspiracija za dekoriranje doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suzana Nikić je zaljubljenica u dom, dekor i organizaciju, ali i osnivačica Home Like Yours profila na kojem ćete naći interior inspiraciju.

U njenoj prvoj kolumni pitali smo ju kako na praktičan, ali i neodoljiv način napraviti jesenski makeover u našem domu gdje nam je Suzana otkrila sjajne trikove. Uvela nas je u osnove preuređenja dnevnog boravka, savjetovala nas o makeoveru kuhinje, ali i otkrila i nekoliko detalja za jesenski upgrade spavaće sobe.

Njene savjete, kao i odgovore na pitanja gdje pronalazi najljepše ukrase i inspiraciju za uređenje otkrijte u nastavku.

Gdje pronalaziš inspiraciju u uređenju? Koji su prvi koraci kako bismo započeli jesenski makeover?

Inspiracije za uređenje pronalazim svuda oko sebe. Ako konkretno pričamo o jesenjoj dekoraciji, tu najviše crpim iz prirode. Šetnja šumom me ispiriše i tu većinom pronalazim i materijal za neke DIY dekoracije.

Što se tiče jesenjeg makovera ja uvijek volim da krenem od jastuka, polako, zatim dodajem grančice, šišarke, bundeve...

Kako preurediti dnevni boravak?

Odaberite paletu boja koja vam se dopada.
Meni su asocijacija na jesen bež-braon, zeleni i narandžasti tonovi. Kada ste odredili paletu boja, započnite postepenim dodavanjem dok ne budete zadovoljni.

Ja uvijek prvo krećem sa klub stolom i sofom. Na stol volim da dodam vazu sa suhim cvijećem i svijeću sa omiljenim mirisom.

Sofu ukrašavam jastucima i tu volim da pretjeram jer je to zaista najlakši način da izmijenite prostoriju. Neka vam se u sve to ušulja i neka bundevica i na odličnom ste putu.

Kako preurediti kuhinju?

Na kuhinjsku ploču volim da dodam vazu sa grančicama i po neku bundevicu. Kuhinju možete ukrasiti i lijepim krpama. Ja često u šumi pronađem i kore drveta i mahovinu i napravim jednu tacnu na koju stavim svijeću.

Odlično izgleda, a sve imate u prirodi i ne kupujete ništa.

Kako preurediti spavaću sobu?

Što se tiče spavaće sobe, dodavanjem ukrasnih jastuka u paleti jesenjih boja je sasvim dovoljno. Naravno, nemojte zaboraviti neku lijepu dekicu za jesenja ušuškavanja vikendom.

 

Ukoliko ste ljubitelj svijeća dodajte na noćni stolić i jednu sa vama omiljenim mirisom.

Gdje pronaći najljepše ukrase? Kupuješ li ih sezonski ili? Od čega započeti?

Što se tiče kupovine ukrasa tu nemam omiljenu radnju, dosta istražujem i kupujem tamo gdje nađem ono što tražim (smijeh). Nekada je to stvarno izazov.

Volim H&M home, Zara home, Depot, Jysk… svugdje nađem po nešto.

Ja obično na kraju svake sezone kupim na sniženju po nešto za sljedeću i tako gradim svoju kolekciju.
Tako izbjegavam kupovinu nepotrebnih sitnica i ulažem u dobre komade koji će mi trajati i koje ću rado koristiti iz sezone u sezonu, u novom ruhu, razumije se.

Krenite sa dosta basic komada. Lijepa vaza koju možete koristiti cijele sezone, dobri jastuci koje apsolutno ne morate mijenjati svakog mjeseca. Bitno je da pronađete sebe i za svoj prostor odaberete stvari koje će istaknuti vaš prostor.

*** 
Naslovna fotografija: @home_like_yours
Tekst: Suzana Nikić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno