#možemoskupa: NLB Banka podržala žene poduzetnice kupovinom FEEL GOOD majice za 300 uposlenica - Bonjour.ba - bh.lifesty...

#možemoskupa: NLB Banka podržala žene poduzetnice kupovinom FEEL GOOD majice za 300 uposlenica

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

POSLOVNI SAVJETI
13.3.2023.

Kada je na naš email stigao upit od NLB tima koji je za Međunarodni dan žena želio dodatno podržati žene i ojačati poduzetnički ekosistem u BiH kroz kupovinu FEEL GOOD majice za svoje usposlenice, s velikim osmijehom na licu smo se veselili nastavku i realizaciji priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, FEEL GOOD majica je projekt koji smo pokrenuli u suradnji s dm drogerie markt, a kroz projekt već četiri godine educiramo i podržavamo rad bh. poduzetnica. 
Sretni smo i ponosni jer je kolektiv kakav je NLB Banka prepoznao vrijednosti koje su utkane u FEEL GOOD majica i za Dan žena odlučio svojim uposlenicama darovati majice koje sjajno oslikavaju duh i filozofiju ove kompanije: „Sve možemo skupa.“
Majica je to koja je poslala snažnu poruku o ženskom zajedništvu i važnosti podrške, dok je kroz ovu gestu NLB Banka još jednom potvrdila da svakom projektu pristupaju pažljivo, s mnogo entuzijazma i strasti. 

 

S lijeva na desno: Maida Sarvan, Jasmina Borovina, Selma Mesihović, Alisa Redžepović, Amera Muftić, Lidija Žigić, Berina Belkić Tepić
 

Mi u NLB-u smatramo da je svijet koji je vođen srcem, svijet pun prilika. Naš svijet je mnogo ljepši i šareniji kada stojimo jedni uz druge i suosjećajno kreiramo nove prilike za sve. Upravo zbog toga, vođeni srcem, odlučili smo se inicirati ovaj projekat i iznenaditi naše uposlenice simboličnim znakom pažnje na Međunarodni dan žena, kako bismo im pokazali da su nam zaista važne. Uvijek ističemo važnost ovog praznika, u koji je utkana svaka borba za jednakost i ravnopravnost, svaki pojedinačni glas koji je zaista važan. Sudeći prema fotografijama kolegica iz naše poslovne mreže, rekli bismo da su bile poprilično oduševljene gestom, što nam je iznimno drago, jer smo i mi uživali u svakom momentu ovog projekta.“ – poručili su nam iz NLB Banke. 


To nam je bio i povod da jedno poslijepodne provedemo upravo sa ženama koje svakodnevno u bankarskom sektoru grade i kreiraju nove poslovne prilike u njihovom uredu u Sarajevu te saznamo kako je FEEL GOOD projekt cijelom kolektivu donio val #feelgood energije.

Kako bi inspirisala nove, mlade generacije žena i utjecala na čvrsto utemeljene stavove o rodnim ulogama, NLB Banka, kao potpisnica Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, posvećena je ispunjavanju svoje misije – sa inovativnim bankarskim rješenjima, mijenjamo region pun prilika za sadašnje i buduće generacije. Kupovinom FEEL GOOD majice za zaposlenice, smo također imali na umu da ćemo na taj način dati podršku ženskom poduzetništvu u Bosni i Hercegovini, a pri tome smo aktivno uključile i naše uposlenice da se zaista osjećaju dijelom inicijative ove podrške ženama. Još jednom potvrđujemo našu opredijeljenost podršci lokalnoj privredi i da je NLB vrijednost koju živimo ''Potičemo poduzetništvo'' zaista utkana u našu viziju ''Regiona punog prilika''. Zalažemo se za region bez pristrasnosti, stereotipova i diskriminacije, region koji je raznolik i inkluzivan.“ – komentirali su iz NLB Banke. 

Ono što nas je posebno razveselio jeste činjenica da u zastupljenost žena u NLB Grupi veoma visoka - zapošljavaju 70 posto žena na nivou Grupe, gdje žene čine čak 57 posto menadžerskih pozicija. 

Međutim, brojevi nisu ono što je najvažnije, to su posvećenost i predanost zajedničkim ciljevima, što je i dio jezgre naše poslovne strategije. Upravo zbog toga, posvećenost, predanost i ambicija su tri najveće vrijednosti koje su zajedničke svim ženama koje su dio naše Banke. Uvijek bodrimo naše zaposlene da slave svoju snagu i ambicije, jer samo tako snažne i svoje mogu biti primjer i podrška drugima da naprave korak više, dalje i snažnije. Mi smo zaista tim koji kuca kao jedno srce.“ – nadodali su iz NLB tima.

 
Suprotno popularnom vjerovanju da je žena ženi vuk, smatram da samo osnažene žene mogu osnažiti i druge žene. Za karijerni rast, veoma je važno da stavimo po strani bilo kakve negativne emocije koje se mogu javiti u pretežno ženskom timu. Zdrava konkurencija nam daje podstrek da idemo još jače i korak dalje, ali treba znati napraviti liniju između zdrave konkurencije i one koja često izaziva nesuglasice i negativne stavove i emocije. Čvrsto vjerujem da samo uz međusobnu podršku i zdravu komunikaciju, možemo postići više i bolje. Zbog toga je važno da uvijek slavimo jedna drugu i aplaudiramo svakom postignutom uspjehu svake od nas, jer nas to može samo ohrabriti da budemo ambicijoznije i bolje u onome što radimo i onome što ustvari jesmo – hrabre i snažne žene.“ – otkrila nam je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke na naš upit što je po njoj najveća prednost rada u ovakvo sjajnom ženskom kolektivu. 

 

Lidija Žigić


Naše druženje završili smo sa smijehom, novim lijepim uspomenama i lekcijom o uspjehu koji je s nama podijelila Lidija. Naime, s Lidijom smo već ranije razgovarali kroz intervju o karijeri, liderstvu i njenim ritualima uz koje ostvaruje ciljeve, a sada nismo mogli odoljeti da ju ne upitamo i što je za nju definicija uspjeha. Vjerujemo da će i vama ovaj savjet biti savršen boost da ostvarite sve svoje snove.

Danas biti žena nije nimalo lako – težimo biti efikasni i uspješni na poslu, biti dobre supruge, majke, sestre, tetke, a uz to sve odvojiti i vrijeme za sebe. Smatram da definicija uspjeha leži upravo u balansiranju ove tri stvari i pomirenju svjetova koje živimo na poslu, u porodičnom u privatnom životu i u svom vlastitom malom ''svemiru'' kada odvojite vrijeme za sebe. Naravno, jednostavno morate i voljeti prvenstveno sebe, a onda i to što radite i stalno raditi na sebi da bi bili zaista životno uspješni.“ – komentirala je Lidija.


***
Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci