4 stvari koje trebate znati o večernjoj rutini čišćenja lica

BEAUTY SAVJETI
29.8.2019.

Rutina čišćenje lica jako je važna. U to smo se uvjerili promatrajući sve korake njege kojoj vjeruju Koreanke kada je u pitanju njihova večernja rutina. I uštinu, pravilno umivanje te uklanjanje šminke i nečistoća s lica može uvelike utjecati na poboljšanje sveukupnog stanja i izgleda kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, sam ritual ne bi trebali započeti umivanjem sapunima koji će ostaviti osjećaj zategnutosti i suhoće, a često uništiti i lipide kože, što dovodi do njene postupne dehidracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno je birati sredstva koja će osluškivati potrebe vaše kože. Dakle, ovisno o stanju vaše kože kroz cijelu godinu trebate birati proizvode koji joj odgovaraju i ne potiču crvenilo, ljuštenje ili pojačan sjaj. A ova 4 koraka (i proizvoda) itekako će doprinijeti zdravlju kože.

ODSTRANJIVAČ ŠMINKE NA BAZI ULJA

Ovaj korak pomaže vam da uistinu u potpunosti uklonite baš sve molekule šminke s lica. Uljna baza pomoći će u skidanju čak i nešto intenzivnijeg i 'težeg' makeupa i pripremiti vašu kožu za naredne korake čišćenje lica. 

UMIVANJE I GEL ZA ČIŠĆENJE LICA BEZ SAPUNA 

Uvijek izbjegavajte umivanje vrućom vodom, kao i hladnom vodom, obzirom da ona može dovesti do isušivanja kože, proizvodnje sebuma, a često i crvenila. Kožu navlažite mlakom vodom i birajte prirodni gel za čišćenje bez sapuna. 

OTVORITE PORE I OČISTITE IH TEMELJITO 

Preporučuje se dva puta tjedno raditi piling lica kako biste kožu lišili odumrlih stanica, kao i da koristite parne kupke - u toplu vodu dodate začinsko bilje, stavite ručnik preko glave i pružite koži prirodan tretman za čišćenje pora. 

TONIK

Čak i ako koristite sredstava za čišćenje lica na kojima stoji da nije potrebno ispiranje, na kraju ipak koristite tonik koji će uravnotežiti pH vrijednost kože, ukloniti ostatke kamenca iz vode te omekšati i umiriti kožu. Naime, pojedina sredstva za čišćenje lica sadrži sastojke koji, kada su stalno prisutni na površini kože, mogu uzrokovati suhoću, iritaciju i crvenilo. 


 

BEAUTY SAVJETI , 29.8.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno