TEKST: Arijana Bošnjak
DATUM OBJAVE: 12.11.2024.
Caffe bar Niđe Veze, koji je već postao jedno od omiljenih mjesta za ljubitelje kave i odličnih gourmet zalogaja u Mostaru, otvoren je na još jednoj lokaciji, u neopisivo šarmantnom izdanju.
Unutrašnjost novog prostora caffe bara Niđe veze odiše elegancijom prošlih vremena. Crveni tonovi u interijeru stvaraju toplu, ali dinamičnu atmosferu, dok vintage namještaj i detalji dodatno naglašavaju šarm i nostalgičnost prostora. Kroz cijeli caffe bar provlače se elementi iz 60-ih godina, što možete vidjeti na crno – bijelim pločicama koje bude retro vibe.
Bilo da ste zaljubljenik u vintage estetiku ili jednostavno želite uživati dobroj kavi i neodoljivim slanim, ali i slatkim zalogajima, sigurni smo da će vas nova lokacija ovog popularnog caffea očarati.
Ovo je mjesto gdje možete uživati u raznovrsnim i raskošnim okusima palačinki koje dolaze u brojnim verzijama, specifičnim sendvičima koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane, kao i pizze koje dolaze s raznim kombinacijama sastojaka. Za ljubitelje slatkog, Niđe Veze nudi i ukusne waffle, savršen desert za svaki trenutak dana. Uz ovakav ugođaj i slasne delicije, mi smo u mislima već spremili omiljenu knjigu, pronašli savršen kutak, naručili omiljenu kavu, dok u pozadini čujemo glas Edit Piaf…
S toplim i ugodnim ambijentom, Niđe Veze postaje pravi mali Pariški kutak u srcu Mostara. Osmislite i vi vaš idealan scenarij u kojem odmarate uz omiljene okuse i zaputite se na adresu Mostarskog bataljona 21.
* * *
Naslovna fotografija: @caffe_bar_nidje_veze
TEKST: Adelisa Mašić
Kako dani postaju hladniji, sve češće biramo ostati kod kuće, okupiti prijatelje i uživati u toplini razgovora, mirisu vina i nečemu finom za pojesti.
Umjesto klasičnog postavljanja stola, ove jeseni sve češće biramo servirati hranu na drvenoj dasci, jer unosi toplinu, jednostavnost i onaj domaći osjećaj.
1. Počni s bazom
Odaberi dasku od maslinovog drveta, hrasta ili tamnijeg drveta s izraženom teksturom. Ako pripremaš više zalogaja, koristi nekoliko manjih daski: jednu za sireve, drugu za voće, treću za slatke dodatke.
2. Pronađi ravnotežu
Savršena ravnoteža nastaje kad spojiš suhomesnato i meke sireve sa svježim voćem, poput grožđa ili smokvi. Dodaj nekoliko listova rukole, malo meda i par kapi maslinovog ulja za onaj chef’s touch efekat.
3. Igraj se slojevima i detaljima
Zamotaj prosciutto oko grissina, napravi male redove sira ili složi smokve i orahe u male sekcije. Za dodatni efekat, koristi zdjelice od keramike ili stakla, a sve začini ruzmarinom ili timijanom.
4. Dodaj jesenski pečat
Topli tonovi i sezonski detalji čine razliku: mini bundeve, grančice suhog lišća, svijeće u staklenim posudama. Cijeli sto dobija onaj 'autumn dinner vibe', čak i ako servirate samo vino i zalogaje.
U konačnici, nije poenta u savršenstvu već u atmosferi, a ako planiraš vikend bijeg u prirodu, još je ljepše servirati vani na terasi, vikendici ili pikniku u šumi. Par dobrih sireva, svježe voće i drvena daska dovoljni su da običan trenutak postane savršen mali ritual.
Foto: @the_loverosie_
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!