TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 18.12.2020.

Blagdanska poslastica čiji nas okus i tekstura instant vraćaju u djetinjstvo upravo su raspucanci.

Riječ je o tradicionalnom blagdanskom receptu koji je provjereno dobar i koji nas uvijek iznova asocira na druženja s obitelji.

Obzirom da će se i ove sezone naći kao dio naših blagdanskih stolova, u suradnji s bh. food blogerom Harry Cooper u sklopu online BONJOUR.cookbook Special edition smo podijelili recept za raspucance za prste polizati! Blagdansku kuharicu možete besplatno preuzeti klikom ovdje, a recept donosimo u nastavku.

Sastojci:

  • 2 jaja⠀
  • 120g brašna⠀
  • 1/2 male kašike praška za pecivo⠀
  • 1 mala kašika cimeta⠀
  • 1 velika kašika kakaa u prahu⠀
  • 60g šećera⠀
  • 100g Mercator Sweet chef čokolade za kuhanje  
  • 40g maslaca⠀
  • Prstohvat soli⠀
  • Šećer u prahu ( ~100g) ⠀


Priprema: ⠀

Istopite Mercator Sweet chef tamnu čokoladu s maslacem i ostavite da se malo ohladi. Pjenasto umutite jaja sa šećerom. Potom dodate otopljenu čokoladu i špatulom lagano umijesite. Potom dodati suhe sastojke i koje ćete također umjestiti špatulom. Smjesu ostavite u frižider na najmanje 1h.⠀
Potom oblikujete loptice i uvaljate ih u šećer u prahu. Loptice redate na pleh obložen papirom za pečenje.⠀
Ubacite ih u prethodno zagrijanu rernu i pecite ih na 180 stupnjeva Celzijusa 13-15 min. Pored u tradicionalnom okusu, uživat ćete u mirisu koji će ispuniti vašu kuhinju, a koji tako neodoljivo ističe blagdansku atmosferu doma. 


Bon appetit!
 


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!