Neodoljivi čokoladni raspucanci: Jednostavan recept za kekse koje svi obožavaju!
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETBlagdanska poslastica čiji nas okus i tekstura instant vraćaju u djetinjstvo upravo su raspucanci.
Riječ je o tradicionalnom blagdanskom receptu koji je provjereno dobar i koji nas uvijek iznova asocira na druženja s obitelji.
Obzirom da će se i ove sezone naći kao dio naših blagdanskih stolova, u suradnji s bh. food blogerom Harry Cooper u sklopu online BONJOUR.cookbook Special edition smo podijelili recept za raspucance za prste polizati! Blagdansku kuharicu možete besplatno preuzeti klikom ovdje, a recept donosimo u nastavku.
Sastojci:
- 2 jaja⠀
- 120g brašna⠀
- 1/2 male kašike praška za pecivo⠀
- 1 mala kašika cimeta⠀
- 1 velika kašika kakaa u prahu⠀
- 60g šećera⠀
- 100g Mercator Sweet chef čokolade za kuhanje
- 40g maslaca⠀
- Prstohvat soli⠀
- Šećer u prahu ( ~100g) ⠀
⠀
Priprema: ⠀
Istopite Mercator Sweet chef tamnu čokoladu s maslacem i ostavite da se malo ohladi. Pjenasto umutite jaja sa šećerom. Potom dodate otopljenu čokoladu i špatulom lagano umijesite. Potom dodati suhe sastojke i koje ćete također umjestiti špatulom. Smjesu ostavite u frižider na najmanje 1h.⠀
Potom oblikujete loptice i uvaljate ih u šećer u prahu. Loptice redate na pleh obložen papirom za pečenje.⠀
Ubacite ih u prethodno zagrijanu rernu i pecite ih na 180 stupnjeva Celzijusa 13-15 min. Pored u tradicionalnom okusu, uživat ćete u mirisu koji će ispuniti vašu kuhinju, a koji tako neodoljivo ističe blagdansku atmosferu doma.
Bon appetit!