Neočekivana beauty transformacija Ajle Hodžić - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Neočekivana beauty transformacija Ajle Hodžić

Tekst:

Bonjour.ba

STILSKI SAVJETI
25.2.2015.

Nije tajna da volimo zajedničke projekte bh.kreativaca, no nažalost rijetko kada imamo priliku uživati u zanimljivoj, domaćoj beauty priči, stoga nas i jesu razveselili materijali u Mario Klein Studio potpisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u želji da pokažu ono što znaju, fotograf Mario Klein i vizažistica Naida Đekić su udružili snage i svoj rad predstavili kroz beauty transformaciju blogerice Ajle Hodžić.

„U ovom editorijalu smo težili odstupiti od stereotipa standardne fotografije jednog modnog blogera, u obliku svojevrsnog eksperimenta, te primarno posvetiti pažnju samom modelu i njenoj ljepoti, dok njena garderoba dobiva ulogu onoga što je upotpunjuje. Na taj način dobivamo svojevrstan konflikt, gdje se standardna norma fokusa na odjeću bori sa željom da se istakne model i njene mogućnosti transformacije kao osobe. Ekspresija lica, šminka, poza modela i položaj u kadru, pričaju mnogo suptilniju, ali i slojevitiju priču nego sama odjeća, te se na taj način teži prikazati jedan 'visual' urbane djevojke, djevojke koja se utapa u društvenu cjelinu i kao takva, živi životom i iza objektiva kamere.“, pojasnio nam je Mario svoju ideju kao fotograf.

03 ajla hodzic mario klein

Naida, kao vizažistica koja je napravila transformaciju je dodala: „Kada je riječ o make-upu, moja želja je bila uskladiti ga sa outfitom pa je inspiracija ležala u grunge stilu. Crni, pomalo neuredan i sjajni 'smokey eyes look' je ono kako bi opisala krajnji rezultat ovakvog stila šminke. Jake konture lica sa istaknutim jagodicama, blistava koža, bez rumenila i svijetlim obrvama... Pomalo edgy i smjelo - upravo ono što smo Ajla, Mario i ja željeli od ovog photoshootinga. Uz sve to, bio mi je i izazov da, Ajlu koja inače bira prirodni izgled kada govorimo o make-upu, predstavim u drugom stilu što je na kraju rezultiralo odličnom beauty pričom.“

Editorijal je započet s klasičnom fotografijom i svijetlim make up-om gdje je prikazan Ajlin klasičan, svakodnevni izgled tj. onako kako ona zapravo i izgleda u svakodnevnom životu. Taj portret je samo uvod u transformaciju koja slijedi, a koju možete pogledati u nastavku.

01 ajla hodzic mario klein

***

04 ajla hodzic mario klein

05 ajla hodzic mario klein

06 ajla hodzic mario klein

07 ajla hodzic mario klein

08 ajla hodzic mario klein

09 ajla hodzic mario klein

10 ajla hodzic mario klein

 

 

Foto: Mario Klein Studio

Make-up: Naida make up and artwork

Model: Ajla Hodžić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno