5 super jednostavnih navika sa kojima će vam ponedjeljak biti mnogo uspješniji i lakši - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

5 super jednostavnih navika sa kojima će vam ponedjeljak biti mnogo uspješniji i lakši

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

POSAO & ŽIVOT
25.7.2021.

Produktivna nedjelja zaista može napraviti veliku razliku u tome kako započinjete novu sedmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo da se radi o kvalitetnom provođenju vremena sa dragim osobama ili uzimanju 15 minuta za organiziranje rasporeda za narednu sedmicu, postoji nešto super inspirativno i olakšavajuće u tome što ćete odvojiti vrijeme za kreiranje pozitivnih nedjeljnih navika koje uistinu mogu promijeniti vibe cijele sedmice.

ZDRAVI OBROCI NEDJELJOM

Planirajte tri uravnotežena, zdrava i ukusna obroka nedjeljom. Svakako osigurajte da svaki obrok sadrži nemasne proteine te puno voća i povrća bogate vlaknima kako bi vam pružili energiju. Prema stručnjacima konzumiranje masne i fast food hrane, kao i unošenje mnogo alkohola u nedjelju može dovesti do značajnog pada energije u ponedjeljak ujutro čime startate sedmicu loše. 

Foto: unsplash.com

UZMITE POLA SATA ILI 15 MINUTA DA SE ORGANIZIRATE ZA SEDMICU

Provesti pola sata za CHICovnikom možda nije onako kako ste zamislili da provedete nedjelju, ali vjerujte nam – isplatit će se. Sve što vam treba je 15 minuta od vaše nedjelje da biste isplanirali sljedeću sedmicu.

Provjerite raspored svojih planova i napravite listu zadataka koje očekujete da prvo riješite u ponedjeljak ujutro. Ako se organizirate, zaista ćete krenuti u dobrom smjeru za narednu sedmicu jer time smanjujete pritisak na poslu.

Foto: @audreyafs

ODREDITE VRIJEME SPAVANJA

Noćni odmor jedan je od najboljih načina da se pripremite za ponedjeljak. Bolje ćete podnositi stresne situacije, osjećati se optimističnije i energičnije i spremniji za sedmične zadatke.

ISPLANIRAJTE KOMBINACIJE

Ovo je korak koji ne možemo dovoljno naglasiti. Da biste izbjegli nepotrebno jutarnje razmišljanje ispred vašeg ormara šta da obučete, odvojite vrijeme u nedjelju i odlučite šta ćete nositi svaki dan u radnoj sedmici.

Pogledajte svoj raspored i u skladu sa tim odaberite kombinaciju. Inspiraciju za poslovne kombinacije uvijek možete pronaći ovdje.

VRIJEME SAMO ZA VAS

Ako odvojite vrijeme da potrošite sat vremena (ili više) kako bi napunili baterije i fokusirali se na sebe istinu možete mnogo sebi olakšati narednu sedmicu.

Bilo da je to opuštajući DIY spa, slušanje omiljene muzike, šetnja, pisanje dnevnika ili gledanje nove serije ili omiljenog filma - mogućnosti je bezbroj, sve dok je to nešto u čemu istinski uživate.

***

Naslovna fotografija: @anna_ix_
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno