4 navike koje biste trebali izbaciti iz rutine ako želite svilenkastu i sjajnu kosu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 navike koje biste trebali izbaciti iz rutine ako želite svilenkastu i sjajnu kosu

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

KOSA
17.10.2022.

Za zdravu, mekanu i svilenkastu kosu itekako je važno pravilno ju njegovati i izbaciti sitne navike koje joj štete iz beauty rutine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nema sumnje da su redovno šišanje, prehrana i pomno birani preparati ključni za očuvanje zdrave i jake kose, postoje neke navike kao što su stiliziranje uz pomoć preparata na visokoj temperaturi ili pak često pranje kose, koje će vas spriječiti u postizanju željenog izgleda i dužine kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) on

Donosimo vam četiri navike koje biste trebali prestati ponavljati u svakodnevnoj rutini kako biste dobili jaku i zdravu kosu koja će davati željeni efekat svilene kose.

PREČESTO KORISTITE FIGARO ILI PEGLU

Pokušajte smanjiti upotrebu figara ili pegle jer uz često peglanje ili uvijanje kose, ona sve više gubi prirodnu vlažnost. U danima kada se odlučimo stilizirati ju električnim aparatima, obzirom da je naša kosa tijekom tog postupka sušenja te korištenjem uređaja za stiliziranje izložena temperaturama koje sežu i do 220 stupnjeva, važno je da na kosu prethodno nanesemo preparate koji će ju dodatno pripremiti i dati joj svilenkast izgled i uz to maksimalno ju očuvati. Budući da nam dolaze ljetni dani pokušajte makar u ovim mjesecima kosu sušiti na svježem zraku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leore Hayon (@thegirlhabit) on

NAČIN ČEŠLJANJA

Prečesto, intenzivno češljanje kada je kosa mokra može uzrokovati pucanje. Pri češljanju mokre kose budite nježni i upotrijebite češalj, četku sa velikim zupcima ili razmakom koje su dizajnirani za češljanje mokre kose. Posvetite pozornost i da krenete od krajeva i postepeno raščešljavate vlasi do korijena kose.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisou (@gisou) on

NAČIN VEZANJA KOSE 

Ukoliko ste se i vi odlučili u mjesecima samoizolacije za nošenje i stiliziranje kose u rep ili pundžu, vjerujemo da ste se i sami upitali zašto vam kosa sada izgleda beživotno. Razlog je što upotreba elastičnih gumica uzrokuje lomljenje kose. Pokušajte što više nositi puštenu kosu, stilizirati ju sa velikom šnalom ili svezati kosu sa svilenom gumicom koja neće uzrokovati lomljenje. Ako vam nedostaje ideja za vezanje repa, pronaći ćete ih ovdje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisou (@gisou) on

PREČESTO PRANJE KOSE

Ovisno o vašoj vrsti kose, prečesto pranje može uzrokovati suhoću. Također, nedostatak volumena može biti uzrokovan pogrešnim šamponom ili regeneratorom za vašu vrstu kose. Birajte formulacije bez silikona, parabena i vještačkih boja kako biste kosu nahranili i ojačali. Također, regenerator nanosite samo od sredine prema krajeva, a nikako ne na tjeme.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno