Napravite sami sjajnu dekoraciju za vaš dom: Ogledalo u obliku osmerokuta - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Napravite sami sjajnu dekoraciju za vaš dom: Ogledalo u obliku osmerokuta

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
9.9.2015.

U potrazi ste za unikatnim ukrasima za vaš dom? Voljeli biste svoj dom ukrasiti zrcalom koji odskače od standardnih proporcija? Onda je vrijeme da stvar uzmete u svoje ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronašli smo tutorijal koji će vam omogućiti da si napravite upečatljivo zrcalo neobičnog oblika sa zanimljivim zlatnim detaljima. Istina, ovo zrcalo će od vas zahtijevati opreznost i spretnost pri izradi, te posjetu trgovini sa opremom za kućnu izradu i renoviranje, no zašto se ne uhvatiti i u koštac sa ovim izazovom? Vaš dom je to zaslužio.


Potrebni materijali za izradu:
Ogledalo, nož za rezanje stakla, ravnalo i marker, boja u spreju, papir za brušenje, zaštitne naočale, X-ACTO nož, samoljepljivi kontaktni papir.

02
Kako biste napravili ogledalo koje izgleda poput dragog kamena, dakle ogledalo u obliku osmerokuta, uz pomoć ravnala i rezača stakla napravite i izrežite željeni oblik. Viškove ogledala oprezno odvojite. 

03

05

 

Nakon što ste napravili željeni osmerokut, očistite staklo i krenite razmišljati o linijama kakve želite napraviti na vašem ogledalu. Mali vodič možete pogledati ovdje. 

06

12

Na ogledalo zalijepite prigodni samoljepljivi papir i uz pomoć flomastera i ravnala povlačite željene linije. Debljinu linije birate sami. Nakon toga, uz pomoć noža polako i nježno izrežite i odlijepite linije kako biste dobili izgled stakla kao na fotografiji ispod. 


07

Prije bojanja zlatnim sprejem, izbrusite krajeve ogledala kako biste bili sigurni da nema oštrih dijelova.

08

 Nanesite sprej na ogledalo u par slojeva i ostavite da se osuši. Zatim, uz pomoć noža odlijepite i preostale dijelove papira. Izgleda cool, zar ne?

09

10

11

Via abeautifulmess.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno