Napravite sami fini i kremasti sladoled od pistacije koji će obilježiti kućna druženja - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Napravite sami fini i kremasti sladoled od pistacije koji će obilježiti kućna druženja

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

GOURMET
4.7.2021.

Ako ste pistacioljubac, a volite sladoled, onda je ovo recept za vas. Službeno otvaramo sezonu sladoleda sa jednim od omiljenih gostiju našeg menija u posljednje vrijeme, posebice kada su slastice u pitanju, pistacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj recept ne zahtjeva puno pripreme, a sigurno će vam uljepšati vikend druženja. Za recept prelistajte dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: whatgreatgrandmaate.com

SASTOJCI ZA OKO 500 ML SLADOLEDA:

  • 250 ml mlijeka
  • 125 g sira ricotte
  • 100 g šećera
  • 2 žumanjka
  • 1 cijelo jaje
  • 1/4 mahune vanilije
  • 75 g očišćenih, neslanih pistacija ili krema od pistacija 

PRIPREMA:

Ispasirajte dobro ocijeđenu ricottu i pomiješajte je sa mlijekom. Dodajte uzdužno prerezanu mahunu vanilije i stavite na zagrijano kolo štednjaka.
Stalno miješajte smjesu na srednjoj do slaboj vatri dok ne prokuha.
Očišćene, neposoljene pistacije sameljite, a zatim štapnim mikserom, sjeckalicom ili električnim mlinom za kavom miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Pomiješajte u zdjeli žumanjke, jaje i šećer, dodajte kremu od pistacija, a zatim dodajte polako par žlica vrućeg mlijeka, a potom i ostatak sipajući ga u tankom mlazu i stalno miješajući kako se jaja ne bi zgrušala.
Vratite sve na toplo kolo i kuhajte na laganoj vatri stalno miješajući dok krema ne prokuha.
Sklonite posudu sa kola i prespite u zdjelu kroz gusto mrežasto cjedilo, dodajte mrvice pistacije i ostavite da se ohladi.

Foto: whatgreatgrandmaate.com

SAVJET PLUS: Ako ćete sladoled raditi u stroju za sladoled, ostavite ga da se prvo dobro ohladi u hladnjaku par sati .a zatim radite po uputama za vaš stroj. Ako nemate stroj za pravljenje sladoleda, stavite smjesu u posudu sa poklopcem pogodnu za zamrzavanje i hladite u zamrzivaču dok se smjesa ne stisne.
Promiješajte vilicom svaka dva sata da spriječite nastanak velikih kristala leda.

Za još ukusnih recepata posjetite web stranicu i Instagram profil.

***

Naslovna fotografija: whatgreatgrandmaate.com
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno