TEKST: Nevena Divčić
DATUM OBJAVE: 26.9.2024.
Ok, sada je već definitivno - bob je najpopularnija frizura ove godine!
Bob frizura ne napušta svoj tron među najpopularnijim, a njen povratak na crvene tepihe i modne piste čini je nezaobilaznim stilom za 2024. godinu. Ovu klasičnu, ali i odvažnu frizuru ovih dana nose i Lady Gaga i Naomi Campbell, a to dodatno potvrđuje njen status popularne frizure.
Lady Gaga je nedavno zablistala sa bob frizurom sa šiškama na premijeri filma Joker: Folie à Deux u Londonu. Kombinujući ovu sofisticiranu frizuru sa futurističkim outfitom i odvažnim makeupom Lady Gaga je dala moderan i edgy twist svom izgledu, savršeno uklopivši ulogu Harley Quinn koju tumači u filmu. Kosa joj je stilizovana u ravni bob s gustim šiškama koje naglašavaju oči.
Foto: @voguemagazine
S druge strane, Naomi Campbell je odabrala bob frizuru sa šiškama za Milan Fashion Week i za promociju svoje knjige Naomi: In Fashion. Elegancija ove frizure savršeno se uklopila uz njene glamurozne odjevne kombinacije, a šiške su donijele notu mladolikosti i ležernosti njenom prepoznatljivom, sofisticiranom stilu.
Foto: @naomi
Još jednom smo dokazali da je ova frizura savršena za svaku priliku i različite stilove. Od glamuroznih premijera i crvenih tepiha, do svakodnevnih kombinacija i edgy odabira. Njena svestranost leži u mogućnosti da se prilagodi različitim dužinama i teksturama kose, a šiške uvijek dodaju dozu misterioznosti i ženstvenosti.
* * *
Naslovna fotografija: @naomi
TEKST: Ada Ćeremida
Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.
Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella.
Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.
Sastojci:
Krema od limuna:
100 ml soka od limuna
150 g šećera
3 jaja
50 ml vode
1 kašičica gustina
50 g maslaca (opcionalno)
Krema i slojevi:
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 ml toplog mlijeka
2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)
Korica limuna i svježa menta za dekoraciju
Priprema:
Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom.
Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu.
Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
Foto: @julia_kunchevskaya
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!