Bob + šiške: Trendy i praktična frizura - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bob + šiške: Trendy i praktična frizura

Tekst:

Nevena Divčić

KOSA
26.1.2024.

Popularni bob ima nekoliko svojih varijacija, a jedan od omiljenih je kombinacija istog sa šiškama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svoju popularnost stekao je još u starom Egiptu kada su i muškarci i žene nosili bob frizure u kombinaciji sa šiškama kao simbol moći i društvenog statusa. U prošlom vijeku njegova popularnost je rasla pod uticajem modela, glumica i drugih slavnih dama koje i danas služe kao inspiracija. Evoluirao je i konstantno se prilagođava aktuelnim modnim trendovima pa tako njegova popularnost ni u jednom trenutku nije opala.

S obzirom na nekoliko različitih stilova ove frizure, skoro pa i da možemo reći da postoji jedan koji će odgovarati svakom stilu i zadovoljiti različite ukuse. Francuski bob, A – oblikovane šiške, messy izgled i nešto duži bob ili popularno – lob. More opcija je pred nama.


Foto: @knaji


Francuski bob

Ovaj stil najčešće karakteriše dužina kose koja doseže ispod uha, tačno do vilice u kombinaciji s messy, razbarušenim i/ili kraćim šiškama. U vaš cjelokupan izgled ovakav efektan bob unosi posebnu dozu šarma te svakom outfitu daje finalni pečat čineći ga znatno interesantnijim.


Foto: @taylorlashae


Lob

Duži bob koji doseže do ramena će odlično izgledati s različitim dužinama i oblikom šiški. No, ipak, jedna od poželjnih kombinacija su duže šiške po uzoru na Jane Birkin i chic Francuskinje.


Foto: @vivabenard

 

Razbarušeni bob

Volimo messy šiške, onda volimo i messy bob. Ovakav bezbrižni izgled doprinijet će looku unoseći posebnu dozu opuštenosti i šarma, uz minimalan trud.

 Dodaci za kosu 

Dodaci za kosu će klasični bob sa šiškama dodatno osvježiti i upotpuniti vaš cjelokupni izgled. Isprobajte mašnice, svjetlucave dodatke, rajfove ili trake za kosu. U zimskom periodu, francuski šarm će dati klasična beretka.


Foto: @officiallyquigley

Foto: @vivabenard

Koju fotografiju ćete sutra pokazati frizeru/ki? 

* * *
Naslovna fotografija: @cotrilsalonsanmarco

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno