Bonjour.zaviruje u neodoljivi studio od 11 m2 koji je Maja uredila u Zenici - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.zaviruje u neodoljivi studio od 11 m2 koji je Maja uredila u Zenici

Tekst:

Marija Perić

INTERIJERI
5.10.2022.

Prostor čije uređenje je Maja suptilno pokazala na svojim fotografijama na društvenim mrežama brzo nas je motivirao da joj se javimo i zavirimo u njezin studio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, Maja Alibegović vlasnica je brenda koji se bavi ručnom izradom modnih dodataka i odjeće koji odiše minimalizmom, jednostavnošću i određenom posebnosti. U svoj rad Maja je uspjela utkati dašak jedinstvenosti, što se vidi u uređenju i njenog neodoljivog studija od 11 m2.

 

Maja Alibegović

 

Drvene police s kukicama tako su postale praktične za izlaganje njenih torbi i cekera, a police s cvijećem, pletenim detaljima i sivim namještajem stvorili su ugodno mjesto za predstavljanje njenog rada. U razgovoru s Majom saznali smo što joj je bila inspiracija za uređenje, gdje možete pronaći njen rad, kao i što sve njezin studio sprema za nadolazeću sezonu. Više o uređenju, kao i Majine odgovore otkrijte u nastavku.

 

Što je bila inspiracija za uređenje vašeg studija?
 

Željela sam mali prostor od 11 kvadrata pretvoriti u lijepo i ugodno radno mjesto koje će ujedno biti i izložbeni prostor mojih kreacija. Postoji mnogo kreativnih načina kroz koje možete organizirati mali prostor i ja mislim da sam uspela u tome. Željela sam najprije da bude udobno i funkcionalno i mjesto u kojem ću moći da se kreativno izražavam.

 Kakve sve proizvode možemo pronaći u ponudi?
 

Trenutno proizvodi koji su u ponudi su torbe, velike i male torbe, ceker, kao i ručno pleteni prsluci. Pored toga radim i pletene haljine koje će ubrzo biti u ponudi kao i trenerke i dux haljine koje sam već ranije radila, samo ovaj put sa malo izmijenjenim dizajnom. Ponekad uradim neke stvari koje su limitirane, ali imam i neke stvari koje su konstantno u ponudi.
Uvijek radim stvari koje i sama nosim, koje su mi potrebne. Volim udobne i nosive stvari koje se mogu iskoristiti što više, a prije svega volim minimalizam i jednostavnost.

 Što vaš studio sprema za nadolazeću sezonu?
 

Kao što sam rekla, uskoro će opet u ponudi biti udobne trenerke, muške, ženske i kao i dječje.
Torbe koje će biti nosive i kao ceker i kao ruksak. Pletene haljine koje će biti limitirane.
Za proljeće i ljeto već imam isplanirano sve. Tome se posebno radujem. Bila sam napravila veću pauzu u svom poslu, ali ideja nikada nije nestalo, tako da se radujem svemu što dolazi.

 I za kraj, gdje se točno nalazite?
 

Moj studio se nalazi u Zenici, ulica Maršala Tita broj 61. Aktivna sam najviše na društvenoj mreži Instagram. Na toj društvenoj platformi najviše objavljujem svoje radove.

 

***
Foto: @naked_maja

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno