Neodoljiva i ukusna musaka koju svi trebaju probati: Znamo najvažniji sastojak - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Neodoljiva i ukusna musaka koju svi trebaju probati: Znamo najvažniji sastojak

Tekst:

Bonjour.ba/PR

GOURMET
26.10.2024.

Bilo da pripremate omiljene tradicionalne specijalitete, moderne gurmanske kreacije ili one najkremastije recepte, Vitalia kisela pavlaka i Vitalia mileram su vaš idealan saveznik u kuhinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Njihova kremasta tekstura i bogat okus istaknut će najbolje arome vaših omiljenih jela, pretvarajući svaki zalogaj u nezaboravan užitak.

Vitalia kisela pavlaka savršen je dodatak jelima koji donosi prirodnu svježinu i osvježavajući okus. Bilo da se radi o bogatom pilećem paprikašu, kremastom gulašu ili da je u pitanju ukusna musaka, uz Vitalia kiselu pavlaku svaki zalogaj postaje prava poslastica. S visokom kvalitetom izvrsna je za sve prilike, od svakodnevnog kuhanja do posebnih trenutaka sa porodicom i prijateljima.




S druge strane, Vitalia mileram svojim izvanrednim kremastim sastavom i bogatstvom okusa čini svaki zalogaj nezaboravnim. Idealan je za sve prilike, od mazanja na hljeb, dodavanja u kolače ili kao samostalna poslastica. Njegova bogata tekstura savršeno se uklapa u deserte, dodajući im dodatnu okusa i kremaste teksture. Vitalia mileram može biti tajna koja će vašim kolačima dati savršenu sočnost, dok će kremaste torte i pudinge obogatiti i učiniti ih još ukusnijim.

Zasigurno, Vitalia kisela pavlaka i Vitalia mileram istinski podižu svako jelo, omogućavajući da se svi sastojci savršeno sjedine. Uz njih jednostavno možete uživati u svakom obroku i u svakoj prilici. Isprobajte ih već danas i otkrijte zašto su neizostavan dio svake kuhinje.

 



Musaka s pavlakom

Sastojci
 

  • 1 kilogram krompira
  • 400 grama mljevenog mesa
  • 1 crveni luk
  • 3 jaja
  • 200 grama Vitalia kisele pavlake
  • malo mlijeka
  • so
  • biber
  • crvene paprike
  • začinsko bilje po želji



Priprema

Ogulite krompir i isijecite ga na tanke kolutove. Lagano ga posolite i pospite začinskim biljem po vlastitom ukusu. U tavi prodinstajte luk, a onda dodajte mljeveno meso, so, biber, crvene paprike i dinstajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

Tepsiju malo premažite uljem. Polovicu začinjenog krompira postavite na dno tepsije, preko stavite mljeveno meso pa pokrijte ostatkom krompira. Poredajte krompir tako da meso bude dobro prekriveno. Po želji, možete dodati još čašu vode i musaku pecite u rerni na 200°C.

Nakon 45 minuta izvadite musaku i prelijte je smjesom od jaja, Vitalia kisele pavlake i mlijeka. Musaku vratite u rernu i poslije 15 minuta uživajte u ovom neodoljivom i ukusnom jelu. 

* * *
Foto: PR

Povezani članci

Najpopularniji članci