Bonjour. mame rulz powered by Violeta: Zavirite na nešto drugačije druženje na dvije posebne lokacije - Bonjour.ba - bh....

Bonjour. mame rulz powered by Violeta: Zavirite na nešto drugačije druženje na dvije posebne lokacije

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

MAME RULZ
29.5.2024.

U srcu Sarajeva, Bonjour.ba je ponovno osigurao nezaboravno iskustvo, ovaj put posebno kreirano za mame i njihovu dječicu, organizirajući jedinstveni Bonjour. mame rulz powered by Violeta event.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Željeli smo na jednom mjestu okupiti mame i njihove najmlađe te pričati o majčinstvu, najboljim proizvodima za djecu, ali i kroz prvi Bonjour. event za mame evocirati lijepe emocije i trenutke opuštanja.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (89)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (20)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (91)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (8)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (115)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (84)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (75)Sretni smo jer je bh. brend Violeta prepoznao našu želju da kreiramo mjesto na kojem će mame dobiti priliku za multisenzorno iskustvo, vrijeme za sebe, ali i kreiranje novih uspomena s mališanima. Upravo je to vizija Bonjour.boutique evenata koji uz visoku estetiku, uvijek za cilj imaju posebno iskustvo.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (50)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (46)

 

Naša avantura započela je u Toy & Joy, popularnom dućanu za djecu u Sarajevu koji smo ciljano birali kao domaći brend koji ispunjava svoju misiju - da vašim mališanima donosi posebnu radost kroz pažljivo odabrane i sigurne proizvode. Kvalitetne drvene igračke, proizvodi za hranjenje i odjeća renomiranih brendova, kriju se u prostoru koji predstavlja pravi čarobni svijet za djecu, ali i mame.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (82)Uzvanice su bile dočekane s pićem dobrodošlice, dok su se mališani radoznalo istraživali kreativne postavke prilagođene baš za njih. Ova avantura počela je kao sanjivi trenutak ispod 2D „oblaka“ koji su se našli uz photowall, gdje su mame i djeca mogli zabilježiti ovo neodoljivo, zajedničko iskustvo. Zaista, svaka fotografija je bila poput trenutka iz bajke, stvarajući tako uspomene za cijeli život.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (62)

Dijana Marić i Ana Ćavar

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (64)

Dijana Ćavar i Semra Manjura

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (47)

Ana Ćavar, Berina Malagić i Dijana Ćavar

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (70)

Ana Ćavar i Jasmina Mujagić

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta

Biserka Tanović i Ana Ćavar

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (130)

Dijana Marić i Nevena Sučić

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (86)

Nadine Mičić i sin Kaja

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (78)

Martina Saira, kćer Ema i sin Zen

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (74)

Naida Kadić i kćer Ajlin

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (67)

Andrea Tomašević Kolenda i djeca Dani i Ena

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (73)

Berina Malagić, sin Hamza i kćer Tajra

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (63)

Ajla Habibija Kurtović i sin Mak

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (61)

Emina Bašić Poljak

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (151)

Milica JovovićDok su se mame upoznavale s novitetima brendova bez kojih ne mogu u svakodnevici, djeca su uživala u zabavnim i edukativnim aktivnostima koje su osmišljene da potaknu njihovu maštu i kreativnost. U središtu dućana dočekala ih je razigrana atmosfera koju su upotpunile vesele pastelne nijanse drvenih stolica, bh. brenda STRIBBO. Djeca su se igrala sa igračkama brendova iz Toy & Joy koje potiču njihovu motoriku te bude radoznalost.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (114)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (83)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (72)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (69)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (4)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (3)S tim da znamo da niti jedan event nije potpun bez ukusne hrane, takav zabavan interijer pratili su estetski privlačni i ukusni zalogaji pripremljeni od svježih sastojaka iz Crvena jabuka gastro market Marindvor.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (49)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (11)Na listi su se našli i zdravi, svježe cijeđeni sokovi brenda Crvena jabuka, kao i Detox voda koja je must have u svakodnevici.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (104)Razgovori su tekli lagano, a atmosferu su ispunjavali radost i zvukovi koji kažu samo jedno – djeca su sretna i zaokupljena svijetom igračaka i zabavne radionice koja budi njihovu maštu.

Njih je u ovoj čarobnoj atmosferi dočekala naša Ana Ćavar, vlasnica i direktorica Bonjour.ba, a uz nju i Dijana Marić, Category marketing manager za Home&Personal proizvode u Violeti, koja je pozvane mame detaljnije upoznala s Violeta proizvodima (onima koji su idealni za nježnu, dječju kožu).

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (87)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (88)Sigurno su vam svima poznati scenariji s malom djecom kojima nakon svake igre ili obroka, treba mala doza svježine. Tako su jedan od must have proizvoda u torbi svake mame vlažne maramice. Watercare od brenda Violeta su prilagođene čak i tek rođenim bebama jer garantiraju čistoću na nivou one medicinske i sadrže 99 % vode.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (19)Uz njih su mame pronašle i novu omiljenu kozmetiku za njihove mališane, jer Violeta baby kozmetika kao bazu koristi kozje mlijeko koje štiti kožu od raznih upalnih procesa, a kreirana je s 98 % prirodnih sastojaka. Za savršeni trio neophodan je još jedan proizvod – dječje pelene. Tu su mame također pronašle pelene koje izgledaju poput malog oblačića izrađenog od 100% pamuka. Znamo da i mališani odobravaju ovakav izbor.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (48)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (8)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (18)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (9)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (10)Nakon druženja u Toy & Joy i prezentacije Violeta proizvoda, kada su mame u glavi već složile listu proizvoda koje sigurno dodaju u košaricu, djeca su se uz mame zabavili u slatkom kutku Podravke. Kada kažemo slatkom, mislimo i figurativno i doslovno jer, što je slađe od Lino proizvoda!? 

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (113)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (105)Lino Keksolino i Frutolino brižno su pripremljeni proizvodi, bez dodanih šećera, samo s kvalitetnim BIO voćem, kako bi djeca mogla rasti sretno i zdravo. Oni su na zdrav način vratili djeci energiju i omogućili im da se nastave igrati i posvetiti svim onim zabavnim aktivnostima koje su ih čekale. A njihov kutak? Jednako sladak! Prostor koji je odražavao duh prirode kroz detalje od drva, cvijeće i boho elementi privukli su i mame da se fotkaju u ovom neodoljivom kutku.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (76)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (51)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (21)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (12)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (14)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (15)Kao društveno - odgovorna kompanija, pazili su i da su svi detalji izrađeni od prirodnih i recikliranih materijala, koji kreiraju ugodan, cozy osjećaj.

No, kako bi i mame ulovile svoj trenutak za opuštanje, pozvali smo ih da prođu kroz tajnoviti prolaz koji spaja dva dućana, koji ih je vodio u elegantni Atelje71. Ova modna oaza, u kojem ćete pronaći proizvode brendova anre u potpisu Erne Saljević te FREYA u potpisu Irme Krvavac, savršeno se uklopila u našu viziju eventa, kao mjesto posvećeno brendovima koji se fokusiraju na sustainable modu.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (28)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (24)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (30)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (29)Ove dvije kreativne sestre koje su zajedno kreirale poduzetničku priču koja šalje snažnu poruku o ženskom dualizmu, njeguju vrijednosti koje su utkane u ovu priču. 

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (60)Tu su naše uzvanice imale priliku prve vidjeti i probati dio Resort kolekcije, u kojoj se kriju ručno pleteni parei za plažu u krem i butter yellow nijansi sezone i saronga od muslin svile/pamuka. Uz to su imale priliku probati i kolekciju slip haljina koje su u prodaji ekskluzivno na web stranici dućana Atelje71.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (44)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (40)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (42)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (25)U Atelje 71 prostoru našla se i specijalna kolekcija njihovih Bossy i Flirty mila košulja za sve prilike, od poslovnih, do opuštajućih večeri nakon svih onih uspjeha koje žena postiže u svojoj svakodnevici.

Također, samo uređenje dućana sa svojim je pomno probranim namještajem, detaljima od prirodnih materijala i neutralnim tonovima tvorilo savršenu simfoniju sa temom eventa i radionicom. Prostor Atelje71 pružio je mamama priliku da se opuste uz radionicu osmišljenu za njih, uz mogućnost da probaju stylish komade brendova koji se kriju u ovom concept dućanu – anre, Freya te LOIE.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (121)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (120)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (140)
 

Volimo pažnju posvećenu detaljima koja uvijek stoji iza ovih bh. brendova, stoga, vjerujemo da je ovakva vrsta druženja osvojila i naše uzvanice. Posebno zbog toga što je uživanje u ovim modnim trenucima pratila i čaša pjenušca koja se savršeno spojila sa voćnim zalogajima te cheese platom od pomno biranih sastojaka u potpisu Crvena jabuka gastro market Marindvor.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (35)Naravno, za dame koji biraju vino, ravno iz dućana Crvena jabuka, na adresi gdje se održavao event, našle su se i neodoljive arome ABBAZIA vina, od Chiantia, do Barola te laganih Moscato Rose i Bianco Frizzante sorti.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (95)Znajući da se vina najviše vole sa sirevima, bogate vinske arome pratili su raskošni okusi sireva kao što su Provolone, Gruyère, Tête de Moine, Old Rotterdam, Emmentaler… ukratko, simfonija savršenih okusa pratila je druženje!

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (110)Poseban začin za kraj bila je unikatna mirisna radionica koju je vodila Jasmina Mujagić ispred kompanije Infinity Aroma. Jasmina ima bogato iskustvo kada je u pitanju utjecaj mirisa na našu svakodnevicu, a u svojim radionicama koristi kvalitetne sastojke čiji će miris uvijek evocirati sjećanje na ovaj unikatan event.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (57)U ovoj radionici, koju je već suptilno najavio mirisni Violeta kutak, mame su imale priliku naučiti sve o tome kako različite mirisne note utječu na svakoga od nas, ali i kako uz njih možemo smanjiti stres. Naučile su kako vanilija ima potpuno relaksirajući efekt, dok će ih citrusne note poput limuna i naranče uvijek osvježiti i u trenu podignuti raspoloženje.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (23)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (26)Kada je u pitanju umanjivanje stresa, mame sada znaju da će im tu pomoći i tople note cimeta, dok će miris badema stvoriti poseban osjećaj ugode. Za mirisnim akordima bora će posegnuti svi kojima je potreban umirujući efekt kakav osjetimo i kada smo okruženi prirodom i šumom, a miris kave će uvijek biti stimulativan te čak i smirujući za neke osobe.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (55)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (56)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (100)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (99)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (96)Manje snažan efekt ima miris jabuke, koja će ipak uvijek učiniti da se osjećate bolje unoseći posebno osvježenje u svakodnevicu.

Osjećaj luksuza i pažnje posvećene detaljima bio je prisutan u svakom kutku Atelje71 concept dućana, stvarajući savršeno okruženje za potpuno uživanje, dok sve mame znaju da njihovi mališani zajedno razvijaju vještine i kreiraju neke nove uspomene.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (98)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (97)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (1)Kraj eventa bio je obojen iznenađenjima. Svaka uzvanica dobila je goody bag prepun pažljivo odabranih proizvoda koji će ih pratiti iz dana u dan i dodatno im uljepšavati trenutke s njihovom dječicom.

 

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (6)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (54)

Bonjour_MAME_RULZ_powered_by_Violeta (59)

 

Dok zatvaramo vrata ovog magičnog dana posvećenog mamama i dječici, već se radujemo novim avanturama, osmijesima i novim pričama koje ćemo zajedno stvoriti.

Do narednog puta...

* * *
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci