TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 19.7.2024.
Treće izdanje Woman.Comm konferencije pod nazivom "Snaga komunikacije Vol. 3", održat će se 15. i 16. oktobra 2024. godine u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu. Early Bird ulaznice dostupne su do 31.7.2024.
Ova prestižna konferencija, koja polako postaje jedan od najvažnijih događaja u svijetu komunikacija u Bosni i Hercegovini i regiji, ponudit će bogat i kvalitetan program sa iznimnim govornicima i panelistima.
Istaknuti govornici i panelisti
Kao i u prethodne dvije godine, Woman.Comm konferencija okupit će stručnjake i profesionalce iz različitih sektora komunikacija, poslovanja i tehnologije sa ciljem promovisanja trendova i inovacija, ali i osnaživanja žena koje čine većinu u svijetu komunikacijske industrije. Neki od istaknutih govornika koje ćete moći čuti na konferenciji su: Lada Tedeschi Fiorio, Ida Prester, Davor Bruketa, Haris Mujanović, Tomislav Cvitanušić, Lea Stanković, Dunja Ivana Ballon, Vanda Kučera, Sašo Dimitrievski i mnogi drugi.
Ida Prester
Teme konferencije
Pod sloganom „Mi smo SNAGA KOMUNIKACIJE”, treća Woman.Comm konferencija će obraditi brojne značajne teme kako bi osvijestila javnost o važnosti i snazi komunikacije u promjenama društva. Prvog dana, fokus će biti na balkanskom komunikacijskom tržištu i budućnosti društveno odgovorne komunikacije i poslovanja, dok će drugi dio biti posvećen podizanju svijesti o ženskim pravima, prevenciji nasilja i rodno zasnovanom nasilju.
Drugog dana konferencije, učesnici će slušati o uspješnim strategijama brendiranja države, istraživati komunikaciju vrijednosti države te raspravljati o budućnosti kreativnosti sa umjetnom inteligencijom, trendovima u digitalnom marketingu i trajnoj vrijednosti komunikacije.
Tomislav Cvitanušić
Woman.Comm Of The Year
Kruna konferencije bit će Gala večera koja će se održati 15. oktobra u Gradskoj Vijećnici. Ovo glamurozno veče prilika je da se promovišu i nagrade žene koje su dale izuzetan doprinos razvoju komunikacijske industrije u Adriatic regiji.
Nagrade će biti dodijeljene u više kategorija: Woman.Comm of The Year Marketing star, PR star, Media star, Agency star, Rising star, Employer branding star, Digital marketing star, CSR star, Design/Creative star, Regional ambassador star i Special star. Gala večeru i svečanu dodjelu nagrada obogatit će muzički gosti, Amira Medunjanin i Boško Jović.
Dunja Ivana Ballon
Networking prilike
Učesnici konferencije imat će priliku da se povežu sa liderima industrije, učestvuju u diskusijama i prošire svoje profesionalne mreže. Stoga, rezervišite svoje mjesto na vrijeme! Early Bird prijave su već počele, a do 31.07.2024. možete kupiti dvije ulaznice po cijeni jedne.
Sve detalje potražite na stranici www.snagakomunikacije.com.
Lada Tedeschi Fiorio
Woman.Comm konferencija u organizaciji Woman.Comm Cluba i agencije Prefix već treću godinu za redom pozicionira Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu rame uz rame sa najistaknutijim i najzanimljivijim događajima ovog karaktera, dajući posjetiteljima priliku da slušaju o najvažnijim temama, trendovima, novostima i projektima iz komunikacijske industrije. U svojim kalendarima rezervirajte 15. i 16. oktobar jer treće izdanje Woman.Comm konferencije donosi bogat i kvalitetan program, iznimne govornike i teme koje će držati pažnju posjetitelja tokom dva dana trajanja konferencije.
* * *
Foto: PR
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!