Gourmet preporuka: Ove muffine od bundeve morate probati
Tekst:Ana Rotim
GOURMETBez obzira preferirate li više muffine u slanoj ili slatkoj verziji, složit ćete se da je veoma teško odoljeti slavnom američkom jelu.
Upravo zato ovog puta smo ih poželjeli napraviti u nešto drugačijoj, odnosno jesenjoj verziji. Nakon što smo prethodnih dana nepca zasladili ukusnim palačinkama od bundeve, ta neodoljiva jesenja namirnica i ovog puta zvijezda je naše rubrike. Naime, sada dok još možemo uživati provoditi dane uživajući u ukusnim plodovima jeseni, vlasnica profila Slagalica okusa Anita Markić za našu rubriku Gourmet kreirala je recept za muffine koji će unijeti miris jeseni u vaš dom.
„Ove muffine ćete napraviti brzo, u jednoj zdjeli uz par sastojaka. Nemojte da vas začini obeshrabre, ukoliko neki nedostaje izbacite ga, ali potrudite se zadržite bar cimet", podijelila nam je Anita, a sve detalje ove jednostavne pripreme donosimo u nastavku.
Sastojci:
- 2 jaja (ili zamjena za jaja 2 žlice chia sjemenki +6 žlica vode. Ostavite na sjemenke upiju tekućinu 5 minuta)
- 250 g pirea od bundeve
- 90 g javorovog sirupa (ili agavinog sirupa)
- 50 g kikiriki maslaca
- 30 g kokos šećera
- 190 g integralnog speltina brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 180 ml zobenog mlijeka
- 1 žličica cimeta
- 1/3 žlice đumbira u prahu
- 1/3 muškatnog oraščića
- 1 žlica sode bikarbone
Priprema:
Sastojke sjedinite po redu do kompaktne smjese. Smjesu prebacite u kalupe za muffine i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C okvirno 30 minuta.
* * *
Foto: Anita Markić