Jesen u domu: Recept za palačinke od bundeve koje će nestati u trenu
Tekst:Ana Rotim
GOURMETIako zbog sunčanih zraka koje posljednjih dana probijaju kroz prozor nam se čini da smo kalendarski negdje na sredini proljetnog razdoblja ipak mirisi koji dolaze iz kuhinje često otkrivaju pravu, nešto drugačiju situaciju.
Da, unatoč višim temperaturama na termometru ne želimo odustati od jeseni stoga i dalje u kuhinji rado eksperimentiramo s karakterističnim jesenskim namirnicama. Nakon što smo prethodnih dana uživali u neodoljivim okusima jednostavnog jela – njoka od bundeve za našu Gourmet rubriku vlasnica profila Slagalica okusa, Anita Markić otkrila nam je jednu pravu jesensku poslasticu.
„Palačinke koje su mekane, mirisne i neodoljive za nepce znači samo jedno, predlažem da spremite recept i napravite cozy atmosferu za isprobavanje", poručila je Anita, a sastojke i detaljan postupak donosimo u nastavku.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 + 1/3 šalice zobenih pahuljica (šalica od 250 ml)
- 1 šalica mlijeka od zobi
- 1/2 šalice pirea od bundeve
- 1 žličica praska za pecivo
- 2 žlice agava sirupa
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice đumbira
Postupak:
Sve sastojke stavite u blender i blendajte do glatke smjese. Zagrijte tavu i formirajte manje palačinke. Poslužite uz najdraži namaz, voće, grčki jogurt, čaj, kavu. Što god radosno i zahvalno jedete će biti odlična kombinacija.
* * *
Foto: Anita Markić